Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt s'adherix al programa Agent Tutor

26/02/2021
Gabinet de Comunicació
La Policia Local ha creat la nova unitat d'Agent Tutor per a protegir els menors i com a prevenció en l'entorn escolar
​El departament de Policia Local ha creat la nova unitat d'Agent Tutor a fi de promocionar el respecte als drets de la infància, per la qual cosa la seua intervenció està especialitzada en la protecció del menor i la prevenció en l'entorn escolar. En este sentit, el Ple Ordinari, celebrat ahir, 25 de febrer, va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Sagunt al "Protocol Marc del Programa Agent Tutor” elaborat en el marc del conveni de col·laboració entre la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Este programa, que es presenta com un recurs més per a donar suport a la comunitat educativa, pretén realitzar una actuació integral al costat de la resta de departaments municipals com ara, Educació, Serveis Socials, Joventut i Àrea d'Igualtat, perquè no es dupliquen esforços ni mitjans i treballar de manera coordinada. A més, el departament d’Educació Viària s’ha integrat en esta nova unitat. Així mateix, la Policia Local està en contacte amb els diferents Cossos i Forces de Seguretat (Policia Nacional i Guàrdia Civil) per a complementar-se en les accions i campanyes a realitzar i ser més efectius.

La delegada de Policia Local, Natalia Antonino, ha destacat la importància d'esta iniciativa: «És un servici nou que hem posat en marxa des de gener passat, en el qual col·laboren altres departaments municipals i altres forces de seguretat de l'Estat, com la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, per a atendre els menors». El comissari principal de la Policia Local, Rafael de Manuel, ha afirmat que esta nova unitat pretén una major proximitat del servici de policia als jóvens dins de l'entorn escolar i altres entorns. A més, segons de Manuel, l'objectiu és respondre d'una forma coordinada a les qüestions relacionades amb la seguretat dels menors en l'entorn escolar o en la via pública.

El Protocol Marc del Programa Agent Tutor recull el grau d'ajust i definició necessari per a mantindre al mateix temps dos funcions: ser una guia útil per a la implantació i posada en marxa del Programa Agent Tutor, i dotar-lo d'una capacitat essencial d'adaptació a les diverses realitats locals que puguen ser objecte de demanda.

El protocol d'este programa recull els diferents aspectes que conformen l'activitat de l'agent tutor, com els principis d'intervenció, la metodologia, l'àmbit d'aplicació, la uniformitat de l'agent, les seues funcions, els protocols d'actuació, etc.