Navega cap amunt
Inicia

 La FJFS valora celebrar les Falles per a juny o juliol si la situació ho permet

20/01/2021
Gabinet de Comunicació
El departament de Festes treballa conjuntament per a dur-les a terme segons la normativa vigent en eixe moment


Davant l'anunci de la Federació Junta Fallera Sagunt (FJFS) de celebrar les Falles d'enguany al juny o juliol si la situació ho permet, la delegada de Festes de l'Ajuntament de Sagunt, Asun Moll, ha posat en relleu la col·laboració de l'Ajuntament amb la FJFS: «Des del departament de Festes s'està treballant conjuntament amb el compromís de dur a terme les activitats que siguen possibles, sempre marcades per la normativa que regula la Conselleria de Salut, vigent en la data de celebració consensuada».

Segons ha informat la FJFS, la taula de presidents i presidentes de la Federació Junta Fallera de Sagunt, reunida ahir dimarts 19 de gener, va començar a treballar en les possibles dates per a la celebració de les Falles 2021. Les dates que es consideren com a preferibles són l'última setmana de juny i la primera de juliol. Estes setmanes serien les més adequades a la nostra comarca, després d'estudiar les particularitats i celebracions de les diferents localitats que formen part de la Federació. En cas de ser impossible i que la situació sanitària no ho permetera, es passaria la celebració a setembre.

El comunicat emés per la FJFS també indica que el passat 15 de gener ja es va constatar, després de la reunió de la taula de seguiment de les Falles i la Generalitat, la dificultat de celebrar al març les falles per l'actual situació epidemiològica. Davant esta situació, la recomanació per part de la Conselleria de Sanitat va ser celebrar-les a partir del segon semestre de l'any. A causa de les diferents circumstàncies de cada corporació fallera, és inviable proposar una data conjunta per a totes, per la qual cosa correspon a cada agrupació buscar la més adequada per al seu col·lectiu. En el cas de la nostra comarca, les dates proposades de juny-juliol es consideren la millor opció. L'objectiu des de la Federació i la taula de presidents i presidentes és continuar treballant per les Falles 2021, sempre tenint en compte que esta celebració està subjecta al que sanitàriament estiga permés en eixe moment i amb el compromís de complir la normativa sanitària vigent sempre.