Inicia

 El Mercat Medieval i els actes de Moros i Cristians atrauen a Sagunt a milers de visitants

07/10/2013
Gabinet de Comunicació
Els regidors de Cultura i Festes realitzen un balanç positiu del cap de setmana previ a la festivitat del 9 d'Octubre, que contínua aquests dies amb diferents activitats per a tots els públics.
  
El cap de setmana previ a la festivitat del 9 d'Octubre s'ha saldat a Sagunt amb una gran afluència de visitants que han gaudit tant dels diferents actes de Moros i Cristians com del tradicional Mercat Medieval.
 
El regidor de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt, José Luis Martí, ha qualificat de “més que excel·lent” la valoració dels actes de Moros i Cristians d'enguany, des del seu inici el dijous 3 d'octubre amb el “despullament del moro” en l'Església del Salvador fins a la seua finalització el diumenge 6 d'octubre amb “el dia de la conquesta” en el Castell. Martí ha assenyalat que “un any més, les activitats de Moros i Cristians, unides al Mercat Medieval coordinat pel departament de Cultura, han omplert els nostres carrers de colorit i han atret a milers de visitants, la qual cosa redunda que cada vegada més gent de fora del nostre municipi conega els seus encants, amb el que açò suposa per al sector turístic de la ciutat”. L'edil també ha destacat “el gran treball i la perfecta coordinació entre els diferents cossos de seguretat, la SAG, els departaments municipals de Manteniment i Mobilitat Urbana i els voluntaris de Protecció Civil, que han fet possible que la gent haja gaudit dels actes amb tota normalitat".
 
Respecte al Mercat Medieval, la valoració també és altament positiva, ja que tal com assenyala la delegada de Cultura, Maribel Sáez, “tant xicotets com a majors han gaudit amb totes les activitats d'aquest mercat que enguany ha inclòs nombroses novetats, amb més parades de venda, més animacions i espectacles i una autèntica recreació de l'època a través dels nous decorats i representacions”. La delegada ha volgut a més “animar a ciutadans i visitants al fet que seguisquen gaudint de la celebració del 9 d'Octubre amb les activitats programades per a aquesta setmana, amb el folklore del Grup de Danses Valencianes El Port i el Grup de Danses Morvedre o el concert de la Unió Musical Porteña, una programació de qualitat amb professionals de la nostra localitat”. 
 


En concret, aquest dimarts 8 d'octubre, a les 20.30 hores, el Grup de Danses Valencianes El Port delectarà al públic del Teatre de Begoña amb una mostra de folklore amb la col·laboració de la Casa Regional de Madrid de Torrevella.

Per al dia 9 d'Octubre, el departament de Cultura ha programat diferents activitats per a commemorar l'entrada a València en 1238 del rei Jaume I: a les 12.00 hores, la Unió Musical Porteña oferirà un concert en el Teatre de Begoña; i a les 19.00 hores, tindrà lloc en el Terraet de la Glorieta l'acte institucional del 9 d'Octubre, seguit de l'actuació del Grup de Danses Morvedre amb el seu espectacle “Danses al vent”, que explicarà a més amb la col·laboració especial de la Unió Musical d'Algímia d'Alfara.