Inicia

 Acabades les obres de millores urbanes en el barri Sant Josep de Port de Sagunt

27/03/2014
Gabinet de Comunicació
L’Ajuntament de Sagunt ha invertit 133.529 € per a millorar els servicis urbanístics en les zones de la plaça Vora Riu i del carrer Sierra Cazorla en el barri Sant Josep
Fotografies: Juan Higueras
  
 

Ahir es va firmar l’acta de recepció de l’obra de millores urbanes en el barri Sant Josep. Este tràmit suposa la vertadera finalització encara que les obres estaven ja acabades. Esta inversió, que s’ha situat en 133.529 € (IVA inclòs), ha servit per a millorar els servicis urbanístics en les zones de la plaça Vora Riu i del carrer Sierra Cazorla El contracte d’obres va ser adjudicat per la Junta de Govern Local a l’empresa Construccions Francés S.A. L’empresa adjudicatària també ha realitzat unes millores addicionals valorades en 55.580 € consistents en actuacions en les calçades, millores d’accessibilitat i seguretat, equipament i gestió de residus.

 
La delegada de Patrimoni i Contractació, Laura Casans, que ha visitat la zona amb el regidor delegat de Manteniment i Mobilitat Urbana, José Luis Martí, ha destacat la importància que tenen este tipus d’inversions per a la ciutadania:La remodelació del barri Sant Josep és un clar exemple de l’aposta que té este equip de govern per millorar la vida dels nostres ciutadans, dotant de parcs i jocs una zona amb greus carències en este tipus d’equipaments. En esta legislatura estem donant resposta a espais amb diverses problemàtiques com pot ser esta actuació o les del barri de la Marina entre altres.”
 
 
 
Esta inversió ha dotat dels servicis urbanístics adequats a dos àmbits diferenciats d’actuació: un en la plaça Vora Riu i un altre en el carrer Sierra Cazorla. En el cas de la plaça Vora Riu, la plaça principal del barri, esta es trobava sense acabar, ja que la seua superfície estava interrompuda per un solar no edificat, que s’utilitzava d’aparcament i que impedia completar el vial que ha de vorejar la plaça per a donar accés rodat a les vivendes que la circumden. Les obres han consistit en l’obertura del vial, connectant-ho amb el carrer Sierra Javalambre, i la urbanització de la resta de la plaça. A més, s’han escomés una sèrie de millores en la plaça, com el pavimentat, la dotació de jocs infantils, la substitució de part de l’enjardinament i la instal·lació de reg. En total, esta zona d’actuació afecta una superfície de 1.162 m2.
 
L’altra zona és el carrer Sierra Cazorla, que separa el barri del sector acabat d’urbanitzar amb el que limita per l’Est. De la mateixa manera, s' han connectat els vials seguint les alineacions existents i s’ha donat continuïtat a les instal·lacions i infraestructures necessàries.
 
Així mateix, s’ha dut a terme la correcta urbanització del carrer Sierra Cazorla que, encara que compta amb servicis urbanístics, necessitava una renovació. Este àmbit d’actuació comprén una superfície total de 1.518 m2.