Navega cap amunt
Inicia

 El Campus Youtuber s'està desenvolupant esta setmana en el Casal Jove del Port de Sagunt

12/07/2018
Gabinet de Comunicació
L'Ajuntament de Sagunt intenta amb este campus situar-se en l'avantguarda de l'educació no reglada complementant amb continguts actuals i relacionats amb el món digital


En les instal·lacions del Casal Jove del Port de Sagunt s'està desenvolupant esta setmana el tercer campus jove, el Campus Youtuber. Es tracta d'una iniciativa pionera del Casal Jove, la qual intenta respondre a l'expectativa tecnològica d'una generació que creix entorn de Youtube. Per açò, l'Ajuntament de Sagunt intenta amb este campus situar-se en l'avantguarda de l'educació no reglada complementant amb continguts actuals i relacionats amb el món digital, ja que de moment no s'aconseguix entrar en el sistema educatiu amb força.

Ser youtuber ha aparegut per primera vegada entre els somnis professionals dels xiquets en l'enquesta de 2017 al costat dels clàssics astronautes, professores o futbolistes. Aprofitar l'interès dels xiquets i xiquetes per ser youtubers permet aprendre moltes coses en el camí com per exemple, que accepten els seus propis gestos, les seues pròpies veus, que aprenguen a voler-se a través de la càmera. Els continguts del campus van des d'aprendre a fer un guió i planificar el rodatge, aprendre a actuar, explicar, llenguatge corporal i l'expressió oral. Una vegada apresos estos coneixements, s'aprendrà a editar vídeos i finalment, a compartir i aconseguir que els vídeos siguen virals, la qual cosa significa adquirir coneixements de màrqueting i vendes, però també de privadesa, intimitat i normativa legal referent als continguts. ​

El Campus utilitza l'interés dels participants per un món concret, com és convertir-se en youtubers famosos per a, de manera divertida i informal, aprendre un munt de coses que els serviran al llarg de la vida en els diferents reptes que vulguen afrontar, com una entrevista de treball o haver de fer una exposició en públic o simplement, usar adequadament les xarxes socials. I per descomptat, pot ser que algun d'ells arribe a ser un youtuber famós. En l'excursió que realitzaran els adolescents serà a Fanzara (al MIAU, el festival d'art urbà que se celebra en esta població), els alumnes i alumnes del campus hauran de realitzar un vídeo sobre el festival.

La iniciativa Campus Jove celebra este estiu la seua tercera edició i suposa una espècie “d’escola d’estiu” per a adolescents basada en un oci estival de qualitat i municipal. Durant cadascuna d'estes cinc setmanes, el Casal Jove ha previst una sèrie de tallers per a jóvens d'entre 11 i 16 anys, basats en tallers i activitats vinculades amb videojocs, l'art urbà, el món youtuber, la cuina sana i l'educació mediambiental.