Navega cap amunt
Inicia

 Fundació Bancaixa i l’Ajuntament de Sagunt col·laboren per a potenciar la capitalitat cultural de Sagunt

05/12/2018
Gabinet de Comunicació
Ambdós entitats signen un conveni de col·laboració pel qual la Fundació cedix a l’Ajuntament la sala d’exposicions Glorieta per a albergar tres exposicions fins a finals de 2019
El president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón Traver, i l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández Carrasco, han signat este matí un conveni de col·laboració pel qual la Fundació Bancaixa cedirà gratuïtament la sala d'exposicions Glorieta a la corporació municipal per al desenvolupament de tres exposicions fins a finals de 2019. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, també ha assistit a l'acte per a agrair i destacar la importància del conveni. Este acord de col·laboració s'emmarca dins de les iniciatives culturals desenvolupades pel municipi saguntí que la Generalitat Valenciana ha designat com a Capital Cultural Valenciana (CCV) 2018-2019, un reconeixement que destaca l'àmplia oferta cultural de Sagunt.

L’alcalde de Sagunt ha afirmat que “és una sort disposar d'unes instal·lacions tan rellevants i que complementa les que ja té l'Ajuntament. En este sentit el nostre agraïment és claríssim i amb el president, el mateix. No és esta l'única col·laboració perquè tenim altres interessos comuns i de fet en els pròxims mesos anem a continuar signant convenis en altres punts d'interès per a la ciutat. La qualitat de la sala és el que ens porta a demanar que aquestes exposicions d'altres administracions es puguen celebrar en la nostra ciutat”.

Rafael Alcón ha destacat “la rellevància d'este acord que permet a la Fundació Bancaixa col·laborar estretament amb l'Ajuntament de Sagunt i contribuir al desenvolupament de la capitalitat cultural valenciana des d'un municipi que acumula un molt valuós patrimoni cultural i històric que atrau cada any milers de visitants”.

Fruit d'esta col·laboració, l'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Bancaixa celebraran en la sala d'exposicions Glorieta de la Fundació Bancaixa tres exposicions amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Diputació de València: la mostra ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana. Primers moments’, que s'inaugura este pròxim 12 de desembre i que arreplega una selecció d'obres adquirides per la Generalitat Valenciana que aporten una visió general sobre el panorama artístic de la Comunitat; l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’, un recorregut per la història de l'art valencià des del gòtic i amb especial atenció als segles XIX i XX; i ‘Dones en marxa’, una proposta que reflectix la imatge de la dona al llarg dels últims dos segles.

A més, per a l'any 2019 ja hi ha previstes algunes exposicions per a complementar este acord entre la Fundació Bancaixa i l'Ajuntament de Sagunt. Entre les quals destaquen: l'exposició ‘Miguel Hernández/Vicent Andrés Estellés, La paraula pren part’, per a febrer de 2019; l'exposició ‘Monika Buch, Trajectòria’, per a març de 2019; i l'exposició d'Hugo Martínez Tormo, ‘La deriva d’un gest post-romàntic’, per a abril de 2019. Es tracta, en definitiva, de fer arribar exposicions cada vegada més potents i dinamitzar-les per a complementar l'oferta cultural del municipi.
​​​