Navega cap amunt
Inicia

 L'àrea d'Igualtat conclou els cursos d'igualtat i atenció a la violència de gènere

25/06/2019
Gabinet de Comunicació
Tres accions formatives s'han dut a terme durant els mesos de maig i juny


L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ha dut a terme durant els mesos de maig i juny tres cursos formatius sobre igualtat i atenció a la violència de gènere que s'han organitzat des del Pla de Formació Intern de l'Ajuntament amb ajuda dels fons econòmics que s'han transferit a les administracions locals des del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Les activitats han sigut impartides per expertes com Carmen Castro, Paula Ríos, Esteban Feria, José Antonino i Marisa Tofé.

La primera acció formativa que es va desenvolupar estava dirigida a la Policia Local amb l'objectiu de sensibilitzar a el seu personal sobre la violència de gènere, informar del marc legal i proporcionar coneixements i pautes d'intervenció policial davant situacions de violència contra les dones.​

El segon curs tenia com a objectiu facilitar eines per a identificar els factors que provoquen conflictes des de la perspectiva de gènere en la nostra societat. D'esta manera les persones participants en el curs han arribat a conéixer el procés de la violència de gènere i les formes en les quals esta es manifesta, així com els diferents mecanismes de prevenció existents​.Finalment, el dijous, 20 de juny, va concloure la tercera de les accions formatives, el curs sobre ‘Igualtat i Ciutadania’. L'objectiu d'esta última activitat era generar una primera aproximació i presa de consciència sobre l'existència de desigualtats de gènere i el paper de la comunicació en el seu mecanisme de transmissió.

Tots els cursos han comptat amb una gran presència i participació del funcionariat, per esta raó s'ha previst una segona edició d'estos. D'altra banda, també s'ha previst un curs dirigit als càrrecs electes de la nova corporació de la mà de la psicòloga experta en violència de gènere, Coto Talens, que tindrà lloc la pròxima tardor.