Inicia

 La "Festa del Xiquet" com a novetat en les cucanyes d'enguany

11/08/2017
Gabinet de Comunicació
Festes augmenta la dotació a 2.600 euros en 46 premis i posa a la disposició dels assistents autobusos gratuïts per a traslladar-los des de l'entrada del port a la dársena

La delegació de Festes repartirà 2.600 euros en premis en el concurs de cucanyes marítimes que se celebrarà este dimarts, 15 d'agost, amb motiu de les Festes Patronals del Port de Sagunt. Els participants optaran a un total de 46 premis que oscil·laran entre 25 i 275 euros. En esta edició, es mantenen les tres activitats tradicionals: una prova esportiva, com és la travessia nadant al port; agafar la bandera en el pal greixat i una prova que consistix a atrapar pilotes de goma en l'aigua, que substituix el llançament dels ànecs. Com a novetat d'enguany, i pensant en els més xicotets, l'Ajuntament organitza, a més, la “Festa del Xiquet” dins de la programació. 

 La delegació de Festes posarà a disposició de tota la ciutadania, des de les 9 hores, autobusos gratuïts que traslladaran els assistents des de l'entrada nord del moll fins a la dàrsena pesquera on es desenvoluparan totes les activitats. Este servei d'autobusos es mantindrà fins que finalitze la programació, a les 14 hores.

Remei Torrent, delegada de Festes, destaca la nova “Festa del Xiquet” que espera que agrade a tots els assistents: “Hi haurà castells inflables aquàtics, màgia, “pintacares”, està tot centrat més en els xiquets perquè també puguen gaudir d'este dia.” 

La “Festa del Xiquet” s'iniciarà a les 10 hores, en la part de dalt de la dàrsena, amb les següents activitats: castells inflables aquàtics, espectacle de màgia infantil, discomòbil infantil aquàtica, canó d'escuma, xanques monocicles i malabars, jocs de fusta, espectacles de circ amb els pirates del Carib i batukada. Acabarà a les 12.30 hores perquè els més xicotets també puguen gaudir d’altres activitats tradicionals i del lliurament de premis.

Així mateix, a les 10 hores tindrà lloc la travessia nadant, organitzada per la delegació d'Esports en col·laboració amb el Club Natació Camp de Morvedre. Participaran al voltant de 350 nadadors en diferents categories.

 
Sobre la tradicional prova d'agafar la bandera en el pal greixat, els tres primers concursants que aconseguisquen atrapar la bandera obtindran un premi. El primer participant que ho aconseguisca guanyarà 275 euros; el segon, 200; i el tercer, 100.


Quant al llançament de pilotes de goma, es llançaran un total de 800 pilotes numerades, de les quals 43 portaran premi. La relació de premis, entre 25 i 200 euros per pilota premiada, s'exposarà en finalitzar l'activitat, perquè cada participant que haja obtingut una pilota puga comprovar si està premiada. Estos 43 premis en concret són: una pilota amb 200 euros; una amb 150; dos amb 100; cinc amb 75; deu amb 50; i 24 amb 25. Solament es permet una pilota premiada per participant, esta limitació no és aplicable a l'agafada de bandera. 

Tot aquell que obtinga una pilota premiada haurà de facilitar les seues dades personals (nombre de DNI, nom i cognoms i el número de telèfon) abans de marxar-se, i l'endemà, haurà de lliurar la fotocòpia del codi IBAN del compte bancari en la qual l'Ajuntament ingressarà la quantia del premi obtingut.

Remei Torrent espera que tots els assistents gaudisquen d'esta programació: “Faig una crida a tota la ciutadania del municipi i de fora perquè vinguen, és un dia festiu, un dia per a celebrar.”