Navega cap amunt
Inicia

 La regidoria de Joventut i Infància convoca la 27a edició de l’Escola d’Estiu Morvedre a la Mar

22/05/2020
Gabinet de Comunicació
Les inscripcions per a l'escola, que es desenvoluparà amb l'objectiu de facilitar la conciliació laboral i familiar i complint amb un protocol de seguretat, podran realitzar-se des del 25 de maig fins al 10 de juny

La regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt convoca la 27a edició de l’Escola d’Estiu Morvedre a la Mar. Es tracta d'un projecte d'educació en el temps lliure amb el qual es pretén que els xicotets i xicotetes de la ciutat puguen realitzar activitats lúdiques i educatives durant el període vacacional. Malgrat la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, des de l'Ajuntament de Sagunt s'ha considerat oportú continuar amb este projecte, sempre complint amb les mesures de seguretat oportunes, amb l'objectiu de facilitar la conciliació laboral i familiar, ja que quan s'inicien les activitats s'espera que estiguem en una fase més avançada de la desescalada.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que «entenem que és important continuar apostant per esta activitat per a facilitar la volta relativa a la normalitat, sempre seguint criteris i pautes estrictes quant a protocols de seguretat i higiene. A més, considerem que és molt important per a la conciliació laboral de molts pares i mares». També ha explicat que s'ha decidit augmentar el nombre de seus en les quals es realitzaran les activitats per evitar aglomeracions i que es reduirà l'oferta.

L’Escola d’Estiu és una activitat que va dirigida a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys (nascuts entre 2008 i 2016). Enguany els grups seran reduïts i es treballarà amb un màxim de deu menors per grup, número òptim per a assegurar mesures de prevenció. Per a això, s'han establit tres grups d'edat. El primer, la mini escola, serà per a xiquets/es de 3, 4 i 5 anys. El segon, l’escoleta, serà per a xiquets i xiquetes de 6 a 8 anys, mentre que l’escoleta gran està dirigida a menors d'entre 9 i 12 anys.

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha assegurat que s'ha decidit posar en marxa l'escola «com a vàlvula de fuita per a les famílies, perquè puguen compatibilitzar els seus treballs, i per als menors que necessiten tindre un oci educatiu, i esta és la manera d'oferir-li'l sempre amb una sèrie de mesures excepcionals i criteris imposats des de Conselleria». A més, Sampedro ha explicat que el procés d'inscripció telemàtic és molt senzill i que «es prioritzaran aquelles famílies monoparentals o amb problemes de conciliació».

El regidor també ha detallat que el màxim de xiquets i xiquetes en cada seu serà de 70 menors, per la qual cosa s'oferirà un total de 350 places com a màxim, i que els grups, amb un màxim de 10 xiquets i xiquetes, no tindran relació entre si per a evitar contacte i garantir que este oci educatiu siga també segur. A més, es repartiran màscares a tots els xiquets i xiquetes matriculats a l'escola.

El període d'inscripció per a participar en l’Escola d’Estiu serà del 25 de maig al 10 juny, i els interessats/as poden descarregar la documentació necessària a través del següent enllaç: https://www.saguntjove.es/file/2020/05/documentaci%C3%93-ESCOLA-ESTIU.pdf​. En esta edició les inscripcions hauran de realitzar-se de manera en línia mitjançant la nova plataforma llançada recentment per l'Ajuntament de Sagunt: Apunta't Online, a la qual es pot accedir mitjançant el següent enllaç: https://aytosagunto.apuntate.online/. El preu de la matrícula és de 130 euros, a excepció de les bonificacions en matrícula del 40 i el 60% per a membres de família nombrosa o 

La duració de l'escola serà des del 22 de juny fins al 31 de juliol, i totes les activitats ser realitzaran en el CEIP Romeu i el CEIP Ausias March, a Sagunt, i en el CEIP Vilamar, Begoña i Tendre Galván en el cas del Port de Sagunt. L'horari d'entrada serà a les 9 hores, encara que, des d'una hora abans, estarà oberta l’Escola Matinera. L'eixida serà a les 14 hores i per a enguany es requerix a pares i mares la màxima puntualitat per a poder preservar les mesures de seguretat, per la qual cosa es tancaran les portes al cap de 10 minuts d'entrada.

Quant a la realització de l'actual edició hi haurà una sèrie de canvis excepcionals provocats per la COVID-19. A diferència d'altres edicions, este any sol s'oferirà l’Escola d’Estiu completa, no per setmanes o quinzenes, i no es podrà oferir servei de menjador. Tampoc podran realitzar-se excursions o desplaçaments amb transport públic i comunitari, per la qual cosa les activitats es realitzaran en les seus habilitades. A més, ja s'està treballant en coordinació amb Salut Laboral i Sanitat Pública per a establir protocols i mesures de protecció i seguretat.

Per a obtindre més informació sobre inscripcions o activitats de l’Escola d’Estiu poden accedir al següent enllaç: https://www.saguntjove.es/activitat/escola-destiu-2020-inscripcio-des-del-25-de-maig/.