Navega cap amunt
Inicia

 El Camp de Morvedre rep un 86,6% més d'inversions per part de la Diputació que en l'anterior legislatura

05/12/2018
Gabinet de Comunicació
Les localitats del Camp de Morvedre han rebut en el que va de legislatura 21.485.317 euros


Este dimecres a les 11 hores en el Saló de Plens la vicepresidenta de la Diputació de València ha presentat a Sagunt, juntament amb l'alcalde de la localitat, Quico Fernández, les inversions que s'han realitzat en la comarca del Camp de Morvedre durant l'actual legislatura, que han sigut aproximadament 21.4 milions d'euros, un 86,6% més que el que van percebre els seus municipis durant la legislatura anterior.

Les localitats del Camp de Morvedre han rebut en el que va de legislatura 21.485.317 euros. Açò suposa un augment del 86,6% respecte al que es va destinar des de la corporació provincial en l'anterior legislatura, 11.510.000 euros, i una inversió per habitant de 236 euros, a diferència dels 127 dels percebuts entre 2011 i 2015. 

Quant a les inversions destinades en l'educació pública, la diputació ha destinat 745.000 euros en diferents escoles de la comarca, com el CEIP Baladre del Port de Sagunt; CEIP Santa Ana de Quartell; CEIP Ausiàs March de Sagunt, i Victoria i Joaquín del Port de Sagunt. I una inversió total de 821.000 euros destinats a espais educatius municipals, com escoletes, escoles d'adults i conservatoris municipals.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el regidor de Presidència, Pepe Gil, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

L'alcalde ha iniciat l'acte destacant “el canvi que s'ha produït en esta legislatura pel que fa al funcionament de la Diputació. La Diputació de València ha sigut fidel al Govern del Botànic i col·laboradora amb els Ajuntaments, per a ser més eficients en la gestió de recursos. Afortunadament, en estos tres anys, hem anat recuperant amb una bona gestió la situació financera i econòmica de la Generalitat, però en eixe camí el paper de la Diputació ha sigut fonamental” i ha afegit que “hem pogut comprovar com s'han bandejat les velles pràctiques del sectarisme i les polítiques arbitràries, en funció dels colors polítics. La transparència ha sigut la pràctica dominant i per tant sabem que tots els recursos s'han distribuït de manera equitativa”. Així mateix, l'alcalde ha agraït, en representació de Sagunt i la comarca, el compromís i el treball de la Diputació amb els ajuntaments.

Per la seua banda Amigó ha agraït a les administracions locals per l'esforç i el treball en estos tres anys. “Sempre hi ha coses que aprendre. La millor manera de poder aprendre és xafant el territori, visitant els nostres pobles i ciutats i per descomptat mantenint el contacte amb els que esteu al capdavant de les administracions locals perquè són l'administracions més properes al ciutadà”.

La vicepresidenta de la Diputació ha indicat que per a ells és “important potenciar l'autonomia municipal perquè ningú millor que la gent que està al capdavant dels consistoris sabeu perfectament quines són les necessitats dels vostres pobles i ciutats i sou els que heu de decidir en què voleu invertir els diners”.

Ha remarcat, així mateix, que des que van entrar en 2015 la diferència d'inversions pel que fa a la legislatura 2011-2015 és d'11,5 milions per al Camp de Morvedre. I recalca que “encara ens queda el 2019, estem en 21 milions d'euros. La diferència està ací. Estos diners han arribat a cadascun dels vostres pobles o ciutats, sempre prevalent l'autonomia municipal perquè sigueu vosaltres, els ajuntaments, els que decidireu on voleu invertir”. A més, ha destacat que “mai la diputació de València havia invertit tant en educació com en estos últims dos anys i ho tornarem a fer en el pressupost de 2019”.