Navega cap amunt
Inicia

 Esta vesprada s'ha fet entrega dels premis Literaris "Ciutat de Sagunt"

08/04/2011
Gabinet de Comunicació
Els guardonats han sigut, Joan Adell, Màrius Moneo i Orland Verdú, amb els premi de poesia, narrativa i teatre respectivament.
 

 
La Casa de Cultura Capellá Pallarés de Sagunt, ha sigut el lloc triat per a fer entrega dels premis Literaris "Ciutat de Sagunt" d'enguany. És la XIV edició que se celebra d'estos premis i els guardonats han sigut Joan Adell Álvarez, Màrius MoneoVilalta i Orland Verdú Jover.
 
El premi de poesia ha sigut per a Joan Adell Álvarez per l'obra "Tres Estrelles Michelin", una confluència de sentiments entre els quals destaca la nostàlgia, els somnis, l'amor i el desamor, la crítica social i el dolor de les absències. Autor de Blanes, va nàixer en 1938 i és llicenciat en Farmàcia i Medicina per la Universitat de Barcelona. Té editats llibres de contes, novel·les i poesia i ha rebut premis importants dins del territori nacional.
 
El premi de narrativa en esta edició ha sigut per a Màrius Moneo Vilalta, per "La mort, a l'ombra del bibliotecari", que narra la situació en què es veu embolicat Artemi Boix, un bibliotecari local, quan troba mort Antoni Maria Clotet, un jove del poble en estranyes circumstàncies. Este autor de Berga, va nàixer en 1964, i compagine els seus estudis universitaris de Filologia Catalana amb els musicals. Dónes de febrer del 2011 és catedràtic d'ensenyament secundari de Llengua i literatura catalana. En 2010 va obtindre el Premi Ciutat de Gandia, entre altres que ha rebut durant la seua carrera, a més dels articles de divulgació publicats en revistes culturals.
 
Finalment, el guardonat amb el premi de teatre ha sigut Orland Verdú Jover, per la seua obra Diàlegs de Dalt i de Baix, un teatre filosòfic i crític que explora alguns dels esdeveniments històrics i humans com: la guerra, l'amor, la llibertat i el destí. Es tracta d'una obra inspirada en els diàlegs platònics. Este autor va nàixer en 1982 i és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant. Este escriptor és expert a més en diverses disciplines com el teatre o l'audiovisual, on va aconseguir en 2009 el premi al millor vídeo "making off" del III Festival de cine Brasiler Barcelona, representant els alumnes de l'Aula d'Escriptors de Gràcia i el Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC). Producció. Entre els seus premis literaris destaquen el primer premi de poesia del II Certamen de Poesia Coves del Canelobre Primavera, de Busot pel poemari In-victimisme en 2008 i el premi " exaequo" del IV Premon Bancaixa - Universitat de València d'Escriptura de Creació, en la modalitat de narrativa breu en valencià pel seu relat "Ja plou, ja plou...".
 
En total s'han repartit 12.000 euros en premis: XIV Premi de Poesia 3.000 euros, XIII Premi de Narrativa 6.000 euros i per al VIII Premi de Teatre 3.000 euros.

 

Els premis literaris "Ciutat de Sagunt", organitzats pel Gabinet de Promoció del València de l'Ajuntament de Sagunt, han rebut enguany 63 obres de tota l'àrea lingüística. Han optat al VIII Certamen de Teatre "Pepe Alba" un total de 12 obres; per al XII Certamen de Narrativa s'han presentat 23 originals, i en el XIII Certamen "Jaume Bru i Vidal" de poesia competien 28 obres. El jurat de poesia estava format pels poetes Begonya Mezquita, Antoni Ferrer i Manuel Bellver; el de narrativa pels tres escriptors premiats en les ultimes convocatòries (Enric Lluch, Manel Joan Arinyó i Teresa Broseta). Per la seua banda, el de teatre estava compost pels professionals de teatre Lola López, María Jesús Suárez i Antoni Ruiz.

 

 
L'acte d'entrega dels guardons ha sigut el colofó a una sèrie d'activitats organitzades pel Gabinet de Promoció del València que és realitzaven des del dia 4 d'abril al voltant de la literatura i de l'escriptor Enric Valor. La companyia saguntina Camí de Nora s'ha encarregat de dissenyar un acte d'un marcat caràcter audiovisual que vol reforçar el llaç, invisible a vegades, entre la tradició i la modernitat.