Navega cap amunt
Inicia

 Torna el Factory Fest Lite per promocionar jóvens grups i músics de la nostra ciutat

04/01/2021
Gabinet de Comunicació
Les actuacions inclouran diversos estils com rap, jazz, rock, funk, punk i reggae

La regidoria de Joventut i Infància ha presentat el segon cicle de concerts del Factory Fest Lite, la iniciativa que, juntament amb l'Associació Cultural Klavika, pretén donar a conéixer els artistes i grups locals menors de 30 anys del municipi. 

El festival, previst per a setembre, es va cancel·lar per motius sanitaris i de seguretat i, des de l'organització, es va preparar una versió adaptada amb actuacions en xicotet format i duració. Així, després dels primers set concerts, que han tingut lloc des d'octubre fins al cap de setmana passat, s'han presentat els pròxims set esdeveniments, que tindran lloc del 3 de gener al 13 de març en dos espais del municipi, en el Casal Jove del Port de Sagunt i en el Mercat Municipal de Sagunt. 

Esta segona fase de concerts la va obrir el grup Street Five amb la seua fusió d'estils que van des del jazz al rock passant pel funk, el punk i el reggae, tot això amb una potent secció d'instruments de vent. Este concert va tindre lloc diumenge passat, 3 de gener, en el Mercat de Sagunt. 

Este nou cicle, a més, se centra estilísticament més en el rap, estil que serà el protagonista de la majoria d'actuacions, com la de Kaesar+Magma Studio o el concert dels rapers locals Hercio+Shine+Omer. També rap fusionat amb música electrònica de la mà de T.Dom, guanyador del festival Morvedre Rap en 2018, o fusió d'estils de la mà de dos cantautores interdisciplinàries amb una gran projecció, Nina Aranda i Wildfau, que actuaran el 9 de gener i el 3 de març respectivament. Finalment, també estarà present el rock més alternatiu amb traces de rock urbà dels Bendita Locura, una banda jove que s'ha convertit en un clàssic del panorama musical local. 

Per al regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «la bona resposta dels primers concerts, amb entrades esgotades en quasi totes les actuacions, ens ha animat a oferir esta segona fase i ja estem treballant en una tercera. L'objectiu és fomentar la labor dels jóvens músics de la ciutat oferint espectacles segurs i molt controlats. Amb això, mantenim el suport als nostres jóvens músics, creant esta plataforma de difusió i llançament que els servix per a promocionar-se com a artistes». Segons Sampedro, «hem incorporat artistes que no estaven previstos en el festival inicial, i la intenció és generar un circuit de música amb els nostres artistes jóvens, amb concerts en xicotet format totes o quasi totes les setmanes i allargar el cicle, almenys, fins a estiu».​