Navega cap amunt
Inicia

 L'edició de 2020 del Festival de Música Antiga Sagunt MusAS comença el 16 d'octubre amb l'actuació de Lucentum XVI

14/10/2020
Gabinet de Comunicació
La primera de les actuacions d’este festival, que enguany tindrà lloc del 16 d'octubre al 6 de novembre, servirà de presentació i es representarà en la plaça del Fòrum a les 20 horesEl Festival de Música Antiga Sagunt MusAS torna amb una nova edició, enguany del 16 d'octubre al 6 de novembre amb actuacions d’Armonía Concertante (Ariel Abramovich & M. Cristiana Kierh), l’Arcàdia, Lookingback, i el grup de ministrers Lucentum XVI que actuarà divendres 16 d'octubre en la presentació del festival. La mostra de música antiga de Sagunt MusAS forma part de la programació de tardor de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

L'actuació de Lucentum XVI tindrà lloc en la plaça del Fòrum (c/ dels Horts, 26) a les 20 h, l'entrada serà lliure i l'aforament limitat com a mesura de seguretat sanitària, i en cas de pluja es traslladarà al Centre Cultural Mario Monreal. 

En este sentit, la regidora de Cultura, Asun Moll ha destacat que des del departament de Cultura han fet una gran tasca en reprogramar este cicle. «Se li ha donat una xicoteta volta per a adaptar-ho tot a les circumstàncies de la covid, però no per això deixa de tindre una inauguració en un lloc molt emblemàtic com és la plaça del Fòrum i esperem que la normativa ens deixe gaudir d'aquests concerts en aquests espais».

Lucentum XVI és un grup de ministrers creat per a interpretar el ric i variat repertori musical del Renaixement. Presenta instruments propis de l'època com per exemple el cornetto, la gralla, el sacabutx, el serpentó, així com el llaüt i els diferents instruments de percussió. El director musical serà Pere Saragossa.

Moll ha agraït la gran tasca de l'equip que hi ha darrere del festival MusAS: «Agrair a Francesc Gamón i a Ramón Muñoz per tot el treball que han fet per a poder continuar amb este festival». Finalment, la regidora de Cultura ha convidat la ciutadania a gaudir d'este espectacle: «Vos espere a tots i totes i vos convide, amb tota la normativa de seguretat, a gaudir d'este festival de Música Antiga a Sagunt».

El pròxim espectacle del festival serà Imaginario: de un libro de música de vihuela de M. Cristina Kierh & Ariel Abramovich el dissabte 24 d'octubre, a les 20 hores, a l'església del Salvador, amb entrada lliure i aforament limitat. A este, li seguirà l'espectacle que oferirà l’Arcàdia en el Centre Cultural Mario Monreal el diumenge 1 de novembre, a les 20 hores, davall el títol La serva padrona, i per al qual caldrà adquirir entrada al preu de 9 euros. El cicle finalitzarà el divendres 6 de novembre amb l'actuació de Lookingback titulada El siglo de oro a la Casa de Cultura Capellà Pallarés-Fundació Bancaixa, a les 20 hores, amb entrada lliure i aforament limitat.