Navega cap amunt
Inicia

 La Junta de Govern ha adjudicat l’elevador del Forn Alt per 180.108 euros

14/02/2014
Gabinet de Comunicació
L’elevador tindrà capacitat per a 10 persones i permetrà als visitants accedir de forma segura fins a la plataforma de l’engolidor d’este monument industrial.
El regidor delegat de Presidència, Sergio Muniesa.
  
  
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sagunt ha adjudicat este matí  el contracte per al subministrament, instal·lació i posada en marxa d’un elevador per al Forn Alt, principal monument d’arqueologia industrial de la Comunitat Valenciana.
 
 Així, doncs serà l’empresa Pai Applications Industry l’encarregada d’executar-ho per 180.108 euros (IVA inclòs). Esta empresa, que haurà de realitzar la instal·lació en un termini de 5 mesos, ha oferit millorar el termini de garantia en sis mesos amb la qual cosa se situarà en any i mig, i el termini de manteniment en un any, de tal manera que serà de dos anys.
 
Tal com ha explicat el regidor delegat de Presidència, Sergio Muniesa, “el contracte inclou el disseny, càlcul, fabricació i subministrament de maquinària d’un elevador i instal·lació, així com el muntatge i posada en funcionament de la mateixa. Esta estructura elevadora recorda l’esquema original de l’alt forn en què s’utilitzava com a càrrega de material de matèria prima, sent la ubicació ideal per a la instal·lació del dit elevador”.
 
 Així, es va a instal·lar un elevador amb capacitat per a 10 passatgers, que es mourà sobre un pla inclinat d’uns 60 graus i realitzarà un desplaçament d’uns 40 metres, des del nivell del sòl fins a la plataforma de l’engolidor. La cabina de l’elevador es tematitzarà d’acord amb l’estructura industrial adjacent i es cobrirà en la seua mitat superior amb malla metàl·lica galvanitzada. A més a més, estarà dotada de comandaments d’emergència que permeten evacuar fins una escala lateral de rescat, o accionaments manuals per a descendir fins baix als passatgers davant de qualsevol contingència. El termini establit per a la fabricació, muntatge, subministrament i instal·lació de la maquinària és de 5 mesos.