Navega cap amunt
Inicia

 La delegació de Turisme promou el Centre d'Interpretació de la Via Verda de Ojos Negros

13/07/2020
Gabinet de Comunicació
Este espai, que estarà situat en l'Oficina de Turisme del Port de Sagunt, suposarà comptar amb un punt d'arribada i partida per als qui realitzen la ruta de la Via Verda i permetrà donar a conéixer la història del Patrimoni Industrial del municipi

Recreació virtual del futur espai
La delegació de Turisme promou el Centre d'Interpretació de la Via Verda de Ojos Negros, un espai gestionat pel departament de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt que se situarà en la primera planta sobre l'Oficina de Turisme del Port de Sagunt (avinguda Mediterrani, 67). La Junta de Govern Local va aprovar divendres passat la licitació per a la implantació d'este espai. 

La creació d'este centre, que està emmarcat en el Pla de Dinamització Turística del Camp de Morvedre, suposarà la posada en valor d'una via que recorre la comarca i l'origen de la qual va ser el nucli del Port de Sagunt amb la seua indústria siderúrgica. Tal com consideren des de la delegació de Turisme, la implantació d'este projecte suposa una oportunitat per a donar a conéixer la història del municipi i de la comarca a través de la Via Verda com a element vertebrador. La seua posada en marxa suposaria comptar amb un punt d'arribada i partida per als qui realitzen esta ruta, augmentant la qualitat del producte de cicloturisme amb el conseqüent benefici econòmic que comportaria el desenvolupament d'este.

Esta aprovació suposa per a la regidora de Turisme, Natalia Antonino, «un últim pas per a posar en valor el patrimoni industrial tan important que tenim dins de la nostra ciutat i, per tant, per a poder ensenyar-li a eixos turistes com era eixe patrimoni que forma amb la Nau de Tallers, al Forn Alt i al futur Museu Industrial». 

El Centre d'Interpretació de la Via Verda de Ojos Negros permetrà a la ciutadania descobrir, recórrer i experimentar la Via Verda des del nucli origen d'esta, Port de Sagunt, ja que esta es va crear per a transportar el mineral des de les mines de Ojos Negros (Terol) fins al Port de Sagunt per a exportar-ho a Anglaterra. 

Hui dia esta via s'ha reconvertit en una ruta cicloturista a la qual arriben turistes de diferents punts d'Europa. El Centre d'Interpretació serà un espai expositiu i interpretatiu que complementarà i posarà en valor la ruta. Els visitants també tindran la possibilitat de conéixer part del patrimoni natural i de turisme actiu de la comarca. Al mateix temps, amb este projecte es promou la història del Patrimoni Industrial del Port de Sagunt, origen de l'actual Via Verda.Vista aè​ria d'un tram de la Via Verda de Ojos Negros