Navega cap amunt
Inicia

 La 6a Mostra Internacional de Cinema Educatiu torna a Sagunt del 12 al 20 de febrer

09/02/2018
Gabinet de Comunicació
Com a novetat esta edició compta amb el 1r Congrés CinemAula de cinema i educació per al professorat que se celebrarà a Sagunt el 17 i el 18 de febrer en el Centre Cultural Mario Monreal
  
Un any més, Sagunt es converteix en seu de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) del 12 al 20 de febrer. Com a novetat enguany, a més de projeccions de curtmetratges per a l'alumnat dels centres educatius, se celebrarà el 1r Congrés CinemAula de cinema i educació, organitzat pel CEFIRE, la conselleria d'Educació i Cultura i l'Ajuntament de Sagunt, destinat al professorat.

Este congrés serà un espai per a la participació, intercanvi d'idees i reflexions pedagògiques per a fer servir el llenguatge audiovisual en l'àmbit educatiu i cultural, i se celebrarà el 17 i el 18 de febrer en el Centre Cultural Mario Monreal.

El regidor d'Educació i de Cultura, José Manuel Tarazona, ha agraït al director del festival, Josep Arbiol, per tornar a portar esta mostra a Sagunt i als representants del CEFIRE, Vicente Lorenzo i Isaac Hernández, i a l'associació Nautilus Audiovisual per implicar-se en este projecte. “Des de l'Ajuntament de Sagunt tenim un compromís per potenciar la formació i la comunicació audiovisual, sobretot en l'àmbit educatiu, en una societat que viu una permanent revolució tecnologia”, ha manifestat el regidor. Tarazona ha destacat la importància de les projeccions en els col·legis i instituts de la ciutat, a les quals s'han apuntat ja més de 1.500 alumnes, i sobretot el 1r Congrés CinemAula “que convertirà a Sagunt en el centre internacional de la innovació i de la didàctica del cinema educatiu amb ponents de primer nivell”.

Tarazona ha recordat que dilluns 12 de febrer, a les 19 hores, el Centre Cívic Antic Sanatori acollirà la presentació del projecte audiovisual de l'escola de cinema i televisió de Praga (FAMU), coorganitzada per l'associació cultural Nautilus, la MICE i l'Ajuntament de Sagunt. “La visita d'esta escola i la del seu director és un moment molt important i únic per a Sagunt” ha destacat el regidor, qui ha afegit que este “és un esdeveniment molt important per a Sagunt, una ciutat que està sent pionera en este projecte educatiu i cultural dins d'enguany que som Capital Cultural Valenciana”.

Per altra banda, el president de la MICE, Josep Arbiol, ha manifestat que estar a Sagunt “és com estar a casa” i ha reconegut que Sagunt compta amb un dels esdeveniments més importants del festival, el congrés CinemAula, ja que és un dels millors congressos sobre educació i cinema i ha aprofitat per a avançar que l'any que ve, aprofitant que Sagunt és la Capital Cultural Valenciana, “esta ciutat tindrà un pla més fort en la nova edició de la MICE”.

A més d'estos actes, l'alumnat dels centres educatius de Sagunt gaudirà de diferents passes dels curtmetratges del festival el 14 i 15 de febrer en la Casa de Cultura del Port de Sagunt i el 15, 19 i 20 de febrer en el Centre Cultural Mario Monreal. Projeccions i sessions de pel·lícules de qualitat premiades internacionalment, per a fer servir els recursos audiovisuals en l'àmbit educatiu dins del procés d'ensenyament-aprenentatge de l'alumnat, així com curts relacionats pels alumnes i les alumnes de col·legis i instituts de la comarca.