Navega cap amunt
Inicia

 La direcció de la MICE posa en marxa el seu primer acte presencial gràcies al suport de diverses institucions este diumenge 5 juliol

29/06/2020
Gabinet de Comunicació
Esta iniciativa de nom “1r Acte Presencial: #MICEACASA: Cuba és Cultura” té com a objectiu representar tot el treball de la MICE durant el confinament al Teatre Romà de Sagunt a les 20 hores

Fotografia d'arxiu de la MICE 2019

La direcció de la MICE posa en marxa el seu primer acte presencial després del confinament, gràcies al suport de diverses institucions. Concretament este diumenge 5 de juliol, a les 20 hores, al Teatre Romà de Sagunt, l'organització de la MICE València-MICE Cuba i l'Ajuntament de Sagunt, a través del departament d'Educació i l'ambaixada de Cuba a Espanya i el suport d'altres institucions (Conselleria de Cultura, Associació d’Amistat Valenciano Cubana José Martí, Stepv, Diputació de València, ICAIC i l’ESAT), han organitzat este acte per a homenatjar tot el treball fet des de casa durant l'etapa del confinament per la crisi sanitària.

Esta primera trobada, que seguirà de manera estricta les normes de la nova normalitat, inclou una variada sèrie d'activitats, com un photocall lliure de COVID a l'entrada, l'actuació del guitarrista Rafael Serrallet, de dos jóvens saguntins, l'estrena de 'Jugador de Petrer', sobre la rondalla d'Enric Valor, produïda per l'ICAIC. A més, l'acte comptarà amb parlaments i la presentació de la pel·lícula Habanastation de Ian Padrón, després de la qual l'autor contestarà les preguntes en línia des de Cuba.

El president de la MICE Internacional i codirector de la MICE Cuba, Josep Arbiol ha explicat que «este intercanvi entre la MICE cubana i la valenciana és la culminació del treball conjunt». A més, ha expressat que «l'exportació de la nostra cultura més enllà de les mars té la finalitat de servir, de donar sense esperar res a canvi, d'ensenyar allò que és nostre, i poder aprendre del que ens porten des de Llatinoamèrica».

En declaracions, el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona ha expressat: «Sagunt és una ciutat compromesa amb l'educació i la MICE des dels seus inicis. Un dels projectes valencians educadors més potents és la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, un projecte que ha traspassat les nostres fronteres i és present en molts països del món, entre els quals es troba Cuba, i això és, entre d'altres motius, per la necessitat cada vegada major d'educar des de contextos audiovisuals. Per això, des d'un escenari carismàtic com el Teatre Romà de Sagunt, participem obrint una finestra a contextos internacionals per a compartir experiències des d'un vessant educatiu, en este cas amb la MICE l'Havana, en la qual fa falta recordar que un dels nostres col·legis, el CEIP El Baladre, va guanyar el primer premi pel seu excel·lent treballe ‘STOP BULLYNG’».

Quant a l'accés al recinte, les entrades, que són gratuïtes, es demanaran per correu electrònic, a través de l'adreça miceproduccio@jordielmussol.com. Així mateix, des de l'organització es destaca que les entrades són nominals i que cal aportar un document identificatiu, així com l'ús obligatori de la màscara en el teatre. A més, en l'entrada del teatre es trobarà un llistat amb el nom i cognom dels assistents, per això, des de l'organització demanen serietat per a sol·licitar les entrades, ja que han limitat l'aforament en una cinquena part del que s'establix per les normatives sanitàries.

D'altra banda, l'organització de la MICE explica que en el correu les persones hauran d'escriure el seu nom i cognom, com també els de la persona acompanyant. El màxim d'entrades per correu electrònic és de dos. La reserva d'entrades estarà habilitada fins al dijous, a les 14 hores. Les reserves es faran atenent l'hora d'arribada de les peticions al correu electrònic oficial.