Navega cap amunt
Inicia

 Convocada una reunió informativa sobre la nova ordenança per a agilitar la concessió de llicències d'obres i activitats

09/11/2012
Gabinet de Comunicació
En ella s'arreplegaran els suggeriments dels organismes afectats per a aconseguir una ordenança de consens entre l'Ajuntament i tots els professionals i associacions que treballen en el municipi.
La delegació d'Empresa, Indústria i Activitats de l'Ajuntament de Sagunt, el regidor de la qual és Paco Villar, ha convocat una reunió amb tècnics, arquitectes, aparelladors i associacions de veïns amb l'objectiu d'arreplegar els seus plantejaments i suggeriments sobre l'ordenança que el consistori aprovarà pròximament per a agilitar la concessió de llicències d'obertura de negocis i realització d'obres. Aquesta sessió informativa tindrà lloc el pròxim 28 de novembre, en el Centre Cívic de Port de Sagunt, a partir de les 19 hores, i servirà per a exposar als professionals dels sectors afectats els seus objectius i punts bàsics, per a facilitar-los l'esborrany i aclarir els dubtes que puguen sorgir.

En aquesta trobada estaran presents els tècnics dels departaments d'Activitats i Urbanisme, un arquitecte municipal i l'edil Paco Villar. Segons s'explica en la carta que s'ha enviat als operadors econòmics afectats, l'objectiu principal és regular els procediments de llicència obres i activitats per a agilitar els tramites administratius. Des que es va presentar aquesta proposta, ja s'han traslladat dubtes, suggeriments i aportacions, de manera que els serveis municipals han avançat en la redacció del cos de l'ordenança. Després d'açò, està previst fer l'esborrany i incorporar les propostes. Posteriorment, es presentarà a la ciutadania i s'obrirà el pertinent termini per a incorporar suggeriments i modificacions sobre la base del text.

El delegat d'Empresa, Indústria i Activitats, ha afirmat que sobre la reunió que se celebrarà a la fi d'aquest mes que “es tracta d'un primer pas de diàleg directe amb els destinataris principals i per a concretar pròximes taules de treball en les quals s'avancen en els continguts. L'ordenança s'està desenvolupant des de la participació i oferir-li-la als ciutadans és el més important. Tot açò perquè siga fruit del consens i aconseguisca acostar l'administració al ciutadà i que aquest, al seu torn, s'acoste a ella”.

Villar també ha recordat que “actualment es produeixen deficiències a l'hora de lliurar la documentació, bé perquè els interessats no tenen clara la normativa a l'hora de donar-la, perquè no saben si l'activitat és d'un tipus o d'un altre o per si poden presentar-la pel procediment de declaració responsable”.

Precisament, l'ordenança va a servir per a concretar tots aqueixos dubtes: la forma de lliurament; la responsabilitat de propietaris i tècnics; el paper de l'OCA, un organisme col·laborador de l'administració; les diferències entre obra major, menor i nova planta; la distinció entre comunicació ambiental, llicència ambiental o llicència ambiental integrada; la forma de fer la declaració responsable; el règim de sancions; les diferències entre l'anterior normativa i la nova; les propostes de canvis d'usos del Pla General o la transició de l'anterior tramitació a la nova. En aquest sentit, Villar puntualitzava: “Ara tenim l'oportunitat de començar des de zero, amb una tramitació eficient i àgil que tots entenguen amb facilitat i puguen compartir”.