Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt presenta la programació del 8 de Març

25/02/2021
Gabinet de Comunicació
Les activitats organitzades per Igualtat seran en línia a causa de la pandèmia, prèvia inscripció per correu electrònic, i les de Cultura podran ser presencials si ho autoritza la Generalitat


L'alcalde Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, i la delegada de Cultura, Asun Moll, han presentat este matí la programació del 8 de Març. En esta edició, a conseqüència de la pandèmia, les activitats oferides en el programa organitzades pel departament d'Igualtat es realitzaran en línia, prèvia inscripció en inscripcionsdona@aytosagunto.es . Per la seua banda, les organitzades per la delegació de Cultura estan previstes com a presencials, a falta de l'autorització de la Generalitat.

 Així mateix, el 8 de març està programat, mancant l'autorització, que hi haja dos concentracions organitzades per la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre, una en cada nucli, i no hi haurà manifestació. Començaran a les 18 hores, en la plaça Cronista Chabret i en el Triangle Umbral, enfront de l'Àrea d'Igualtat. Tampoc hi haurà acte públic de lliurament del premi del cartell guanyador, però es difondrà per xarxes socials.

 Darío Moreno ha assenyalat el paper de l'Ajuntament de Sagunt per a aconseguir una societat més justa: «És una línia d'aquest Equip de Govern insistir que, malgrat la situació excepcional que estem vivint a causa de la pandèmia, hem de continuar lluitant per a crear una societat més justa, més igualitària i, per descomptat, el feminisme forma part de l'eix vertebrador de les polítiques públiques que té aquest Equip de Govern». L'alcalde ha afegit que les activitats programades «pretenen fer una reflexió sobre el camí que encara queda per recórrer per a aconseguir la igualtat entre homes i dones».

 Per la seua banda, Asun Moll, ha indicat que des de Cultura han dissenyat una completa programació en clau femenina: «Hem volgut donar més visibilitat a les dones per a compensar la discriminació laboral que pateixen i que també és present en el sector cultural i de l'art. La data ens obliga, a les institucions públiques a significar-nos amb un objectiu de justícia social tan reclamat durant les últimes dècades i nosaltres així ho fem: amb convicció i oferint cultura de qualitat a la nostra ciutadania».

 La programació d'enguany oferix representacions teatrals, un espectacle de dansa, concerts, un taller, tres conferències, dos xarrades, tres exposicions, que es desenvoluparan del 2 fins al 30 de març, a excepció d'una obra de teatre que es representarà al maig. Cada activitat programada està organitzada per entitats diferents, encara que la majoria dels actes estan organitzats per dos departaments municipals com són Igualtat i Cultura. El Col·lectiu de Dons 8 de Març i La Tira de Dons organitzen sengles exposicions i, a més, l'Asociación Cultural Nautilus recomana per a este 8 de Març la pel·lícula Las sufragistas (2015), de la directora Sarah Gavron, com una necessària lliçó d'història sobre l'origen del moviment en suport del dret al vot de les dones.

La programació completa està disponible en aquest enllaç​