Navega cap amunt
Inicia

 La Regidoria de Sanitat establix un protocol de mesures sanitàries en els cementeris municipals amb motiu de la festivitat de Tots Sants

14/10/2020
Gabinet de Comunicació
A més de les mesures ja habituals de distanciament interpersonal i d’higiene de mans, entre d’altres, enguany no se subministraran ni poals ni graneres i es recomana espaiar les visites per a evitar aglomeracions en l'entrada
Javier Timón, concejal de Sanidad, Consumo y Cementerios

La Regidoria de Sanitat, Consum i Cementeris de l'Ajuntament de Sagunt ha establit un protocol amb una sèrie de mesures sanitàries en els cementeris municipals amb motiu de la festivitat de Tots Sants, ja que es preveu una assistència massiva i, en conseqüència, existix risc d'aglomeracions i contacte estret entre persones.

 

D'acord amb els criteris establits per les autoritats sanitàries, la celebració d'esta festivitat pot considerar-se un esdeveniment d'alt risc per la qual cosa s'aplicaran les mesures generals de distància de seguretat interpersonal d’almenys 1,5 metres; control d'aforament que no excedisca les 100 persones, sense comptar treballadors municipals i d'empreses de flors, làpides, funeràries, manteniment, etc., l'accés dels qual serà lliure; s'establiran llocs d'entrada i d'eixida diferenciats, així com itineraris per a dirigir la circulació de visitants amb la finalitat d'evitar aglomeracions i previndre el contacte. En este sentit, també s'indicarà de manera clara el manteniment de la distància de seguretat entre persones amb marques en terra, ús de balises, cartells o senyalització. En qualsevol cas, des del departament aconsellen que, per a evitar aglomeracions en l'entrada pel límit d'aforament, s’espaien les visites als cementeris, per la qual cosa del 28 d'octubre a l'1 de novembre els cementeris romandran oberts al públic de 8 a 18 hores ininterrompudament.

 

Des de la Regidoria, recorden que davant la confusió d’alguns usuaris, cal demanar cita prèvia (per telèfon o internet) per a fer tràmits administratius presencials en les oficines del departament, però no per a accedir als cementeris.

 

Cal recordar que l'ús de la masquereta serà obligatori en tot moment a excepció de les persones que presenten algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que puga veure's agreujada per l'ús de la masquereta o que per la seua situació de discapacitat o dependència no disposen d'autonomia per a llevar-se-la, o bé presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització i en els supòsits de força major o situació de necessitat. A més, és important ressaltar que no es permetrà l'ús de masquereta amb vàlvula exhaladora.

 

Quant a les mesures d'higiene, l'Ajuntament de Sagunt adoptarà les mesures de neteja i desinfecció freqüents i adequades a les característiques i intensitat de l'ús de les instal·lacions; hi instal·larà papereres amb pedal i tapa per a depositar el material d'un sol ús i en l'entrada als cementeris es posaran a la disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida. A més, des del departament recorden que el personal dels cementeris només subministrarà escales a les persones usuàries, que es desinfectaran abans i després de cada ús, així és que no subministraran utensilis com a poals o graneres, com habitualment es feia, per la qual cosa recomanen que en cas necessari ho porten les persones usuàries.

 

També s'establix una ocupació màxima d'una persona en els lavabos, excepte en aquells supòsits de persones que requerisquen assistència, casos en què es permetrà la utilització per part d'un acompanyant.

 

Servici gratuït d'autobús per a visitar els cementeris municipals

 

L'Ajuntament de Sagunt, per a facilitar a la ciutadania que visite els cementeris municipals, posarà a la seua disposició un servici gratuït d'autobusos als cementeris el dia 1 de novembre. El recorregut es realitzarà cada mitja hora (a les hores en punt i a la mitja) i serà l'habitual amb les parades en els punts de costum. En el cas de la ruta del Port de Sagunt serà la següent: cementeri - av. Arquitecte Alfredo Simón - av. Mediterrani - av. 9 d'Octubre - av. Hispanitat- carrer Azorín – cementeri.

 

L'autobús de Sagunt eixirà a les hores en punt i a les mitges i el punt de partida serà l'asil, seguint el recorregut habitual: asil - carrer Terol - Camí Reial - cementeri - av. País Valencià - carrer dels Horts - plaça Cronista Chabret - av. Doctor Palos - asil. Per a tornar, les eixides que es realitzen des del cementeri seran als quarts amb un recorregut que va pel carrer dels Horts, passant per la plaça Cronista Chabret i de nou cap a l'asil.