Navega cap amunt
Inicia

 Ja està operativa l’aplicació Tour Sagunt amb totes les possibilitats turístiques de la ciutat a l’abast de la mà

21/01/2014
Gabinet de Comunicació
L’app per a iOS i Android permet obtindre gratuïtament imatges,  informació i ubicació sobre monuments i cultura, platges, naturalesa, festes i servicis.
 
Els turistes i els ciutadans del municipi ja poden accedir a imatges i informació actualitzada sobre monuments, esdeveniments culturals, platges, festes, naturalesa i servicis amb els seus smartphones i tablets gràcies a l’aplicació per a dispositius mòbils que s’ha presentat este matí en l’Ajuntament de Sagunt.
 
Les delegacions de Turisme i Informàtica de l’Ajuntament de Sagunt, seguint amb la seua estratègia de potenciar i promocionar la imatge de la ciutat en els nous canals de comunicació i xarxes socials, han posat a disposició de tots els usuaris d’eixos dispositius, de forma gratuïta i senzilla, tota la informació actualitzada en castellà, valencià i anglés que poden necessitar per a visitar la ciutat, incloent enllaços interactius, ubicació geogràfica i l’itinerari per a arribar a tots els llocs d’interés a través dels mapes que es faciliten amb l’aplicació. En un futur, segons s’ha explicat per part dels tècnics que l’han desenrotllat, es completarà amb un apartat d’audioguía a través del qual els usuaris podran escoltar les explicacions referents als monuments i llocs d’interés.
 
L’alcalde de l’Ajuntament de Sagunt, Alfredo Castelló, acompanyat dels regidors de Turisme, Ximo Català; Informàtica, José Luis Martí; Presidència, Sergio Muniesa; Patrimoni, Laura Casans; Cultura, Maribel Sáez, i Albert Llueca, ha presentat este matí l’aplicació, el disseny i desenrotllament de la qual va ser inclòs dins del Pla Mixt d’Ocupació, felicitant a les delegacions que han pres la iniciativa i els components de l’empresa Yogur de Fresa a qui els va ser adjudicat el seu desenrotllament i promoció.
 
Castelló ha assegurat que: “Esta aplicació és un instrument molt avançat que ens posa en primera línia com a municipi que aposta pel turisme perquè se’l posa molt fàcil als turistes, que és del que es tracta. Tindre tota la informació i tindre-la a l’instant em pareix molt important i que suposa un salt qualitatiu que canvia per complet la dinàmica dels que volem vindre a la ciutat a visitar-la. Ara té en la seua mà totes les possibilitats que se li oferixen. Esta aplicació ens dóna quelcom que no teníem, que necessitàvem i que en certa manera completa el cercle d’una ciutat que vol ser més turística i que el turisme pese més encara en la seua economia. És una fita molt important”.
 
L’aplicació mostra, de manera intuïtiva i senzilla, la ubicació dels diferents monuments i llocs típics, acompanyats d’una fitxa descriptiva amb fotografies i informació sobre el seu origen, evolució i situació actual. A més, inclou una sèrie de rutes històriques i mediambientals perquè l’usuari puga recórrer-les amb el seu telèfon o tablet en la mà. També s’oferix informació actualitzada de les platges, l’entorn natural, allotjaments, restaurants i un altre tipus de servicis.
 
L’objectiu és que el ciutadà puga situar fàcilment allò que desitja visitar  i entendre-ho al mateix temps, d’una forma senzilla i pràctica, per mitjà de textos explicatius. A més del seu interés turístic o cultural, esta aplicació obri una porta important pel que fa a l’ensenyament, ja que són molts els centres educatius que visiten Sagunt i esta App podrà servir de suport a professors i estudiants.