Navega cap amunt
Inicia

 La Universitat Popular de Sagunt ja està preparada per a l'inici del curs amb un pla de contingència de seguretat sanitària

25/09/2020
Gabinet de Comunicació
La matrícula per a les classes finalitza hui, 25 de setembre i pot realitzar-se de manera telemàtica
Mª Josep Soriano, regidora de la Universitat PopularLa Universitat Popular de Sagunt ha treballat en l'aplicació d'un pla de contingència de seguretat sanitària davant la situació especial de la pandèmia provocada pel coronavirus davant l'inici del pròxim curs a partir del 19 d'octubre. Esta iniciativa inclou un protocol sanitari per atendre el seu alumnat, a més de consideracions relatives a la prevenció en el seu llibre informatiu. Així mateix, s'han posat cartells informatius sobre la COVID-19, per al compliment de la normativa i altres recomanacions que s'han de tindre en compte en cada curs i taller. A més, s'han posat adhesius en el sòl per visibilitzar la distància d'1’5 metres de seguretat dins de cada aula.

La matrícula per a les classes finalitza hui, 25 de setembre, i podrà realitzar-se de manera telemàtica. Existix un servici d'assessorament i un manual en el lloc web perquè les persones interessades puguen consultar-lo. Més informació en els següents enllaços: Ajuntament de Sagunt o Facebook.La regidora de la Universitat Popular, Mª Josep Soriano, ha declarat que este treball per a aplicar el pla de contingència davant de la pandèmia «s'ha fet per a proporcionar al nostre alumnat i professorat una bona organització i un ambient de treball segur». A més ha declarat que «desitgem i esperem que tota la gent vinga a la Universitat Popular amb ganes i il·lusió que entre tots puguem complir este protocol sanitari perquè tots els tallers, seminaris, cursos, etc. es desenrotllen amb la major seguretat possible».

La Universitat Popular ha hagut d'optar per l'organització de grups desdoblegats en espais diferents als habituals i que estaven disponibles. Segons han informat s'ha hagut de desplaçar el de ball de saló, de l'àgora del CEIP Mediterrani s'han traslladat al Casino, en grups de 10 persones i amb parelles que conviuen juntes. També, l'organització ha detallat que s'han canviat de lloc alguns cursos. Pel que fa al Centre Cívic pràcticament el 50% dels cursos s'han hagut de desplaçar a un altre lloc i, en esta ocasió, la Casa de Cultura acollirà la Universitat per a Majors de la Universitat Jaume I (UJI).

D'altra banda, l'organització també ha explicat que altres cursos s'han anul·lat perquè no es podia assegurar el 100% de les mesures de seguretat requerides. Alguns d’estos són Primers Auxilis, Autoestima, Comunicació i Desenvolupament Personal, Cuina i Teràpia Facial.  En matèria de seguretat, al personal docent se li assignarà un EPI i baix declaració signada haurà de dur a terme la tasca de comprovar el llistat, fer complir les mesures de seguretat establides a l'aula, ajudar a executar el protocol de neteja durant el transcurs de les classes i deixar ventilada l'aula. Motiu pel qual, el Departament de Salut Laboral els impartirà una sessió formativa per fer complir la normativa corresponent. Igualment, pel que fa als tallers també hi haurà responsable de l'aula que haurà de signar una declaració responsable i fer el mateix, a més de garantir la neteja dels utensilis.

Una altra de les novetats són les obres de l'edifici de Racó de l'Horta, on segons han concretat, s'ha establit un pla d'actuació que durarà tres anys per adequar-lo i ampliar les instal·lacions, que ja s'està executant amb la reforma de les condícies i l'ampliació d'algunes aules.

D'altra banda, gràcies a un acord amb la Universitat Jaume I, es podrà utilitzar la plataforma EDUECA de formació en línia, que proporcionarà la part formativa dirigida al professorat. Així mateix, l'Ajuntament de Sagunt contractarà la llicència del programari de la plataforma. Així doncs, també es crearà una aula virtual, que estarà activa a partir del 19 d'octubre, en la qual es col·locaran tots els continguts disponibles per a l'alumnat. L'aula virtual estarà disponible durant tot el curs i servirà com a alternativa formativa a distància en cas d'haver de suspendre l'assistència per l'evolució de la situació sanitària.

Finalment, l'Escola Municipal de Teatre (EMT) actuarà el dissabte 26 de setembre, a les 19 hores, a la Casa de Cultura, ja que l'espectacle va quedar pendent l'any passat. Per a este acte, les entrades són gratuïtes amb prèvia reserva, a través de Servientradas.