Navega cap amunt
Inicia

 La Universitat Popular presentarà el nou curs 2019-2020 el pròxim 15 d'octubre

11/10/2019
Gabinet de Comunicació
La inauguració del nou curs serà al Centre Cultural Mario Monreal a partir de les 18 hores i comptarà amb una ponència i una actuació musical. En les pròximes setmanes el Centre Cívic del Port de Sagunt albergarà una altra presentació

El Centre Cultural Mario Monreal acollirà el pròxim dimarts, 15 d'octubre, a les 18 hores la inauguració del curs 2019-2020 de la Universitat Popular. Es tracta d'un acte en el qual estarà present l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, així com la regidora de la Universitat Popular, Maria Josep Soriano, per donar la benvinguda a l'alumnat i albergar la presentació del nou curs, que estarà a càrrec de l'Equip de Coordinació de la UP.

“Este acte és la primera vegada que es realitza i hem volgut fer-lo per remarcar la importància que suposa tindre esta magnífica Universitat Popular a Sagunt, així com també la quantitat d'alumnat que es matricula o la varietat de cursos i activitats que es fan amb la col·laboració de l'UJI o de l’EPA”, ha assenyalat Soriano.

En l'acte inaugural tindrà lloc una ponència a càrrec de Carmen Agulló, professora titular de Teoria i Història de l'Educació de la Universitat de València, davall el títol ‘Les mestres de la Segona República. Aportació pedagògica’. L'acte comptarà també amb l'actuació de la cantautora Eva Gómez. “Serà un punt de retrobament molt important per  dinamitzar i per conéixer-nos a Sagunt. Més endavant farem un altra presentació  també al Port de Sagunt”, ha manifestat la delegada de la Universitat Popular.

L'oferta de la Universitat Popular té quatre programes enguany. En primer lloc 57 cursos i tallers per als quals s'han matriculat 1.019 persones, a les quals caldria afegir les que s’han quedat en les llistes d'espera. Este apartat també contempla 15 cursos monogràfics per als quals la matricula es realitzarà més endavant i, per tant, augmentarà la xifra de l'alumnat.

D'altra banda es troba el programa ‘Celobert’, el qual s’iniciarà al mes de desembre però on ja s'han ofertat deu xarrades i seminaris a les associacions locals amb la intenció d'anar cobrint les necessitats temàtiques que existixen. Cal assenyalar que el pròxim 28 d'octubre finalitza el termini perquè les associacions presenten les seues propostes.

El tercer programa és el de formació actoral de l'Escola Municipal de Teatre que compta amb tres cursos de formació per a adults (Formació Actoral 1, Formació Actoral 2 i Interpretació).

En quart lloc, el programa de la Universitat per a Majors en col·laboració amb l'UJI. En este apartat, la UP ha inclòs tres micro tallers gratuïts de formació cultural els quals han tingut una bona acollida i també ha programat tota una sèrie d'activitats socioculturals com és, per exemple, la Setmana de la Ciència que començarà el pròxim 4 de novembre així com també altres tipus de conferències i exposicions.

En paraules de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, “la Universitat Popular es consolida com un model d'èxit, un model que enguany ja porta més de mil matriculats, la qual cosa demostra que realment existix una demanda social i que s'estan fent bé les coses per part de l'ajuntament”. Moreno destaca l'àmplia oferta de cursos i la innovació en matèries en les quals versa la Universitat Popular però sobretot remarca que la UP “no sols és una acadèmia sinó que va més enllà, és una Universitat que s'enfoca molt en els valors i en el teixit associatiu de la ciutat. I més enllà d'estos valors, enguany hem volgut afegir dos eixos al voltant dels quals hem organitzat tallers i xarrades; volem que siguen el nucli d'enguany en la UP. Estos eixos són el feminisme i el medi ambient amb el canvi climàtic perquè pensem que són dos matèries que han de ser transversals en tota la societat i la Universitat Popular és un dels departaments perfectes perquè estos temes arriben a la societat i, d'esta manera, puguem continuar amb el nostre treball de conscienciació”.​