Inicia

 L'Ajuntament ultima la proposta d'ordenança que regularà l'agilitació d'activitats i execució d'obres

12/03/2013
Gabinet de Comunicació
Entre el 90 i 95 % de les activitats econòmiques es podran tramitar pel procediment de declaració responsable

 
El Centre Cívic de Port de Sagunt va acollir ahir un acte públic sobre la nova ordenança general per a l'agilitació de la instal·lació d'activitats i execució d'obres, així com el canvi d'usos en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). A la trobada van assistir el regidor delegat d'Activitats i Empresa, Paco Villar, tècnics municipals, arquitectes, enginyers, aparelladors, associacions de veïns, comerciants i empresaris que van expressar els seus plantejaments i suggeriments sobre el document que el consistori aprovarà pròximament per a fer més ràpida la concessió de llicències d'obertura de negocis i realització d'obres. Aquesta sessió informativa va servir per a exposar als professionals dels sectors afectats els seus objectius i punts bàsics, per a facilitar-los l'esborrany i aclarir els dubtes que pogueren sorgir.

L'objectiu principal de l'ordenança és regular els procediments per a agilitar els tramites administratius, així com la normativa estatal i autonòmica sobre les declaracions responsables per a aplicar-la a Sagunt i fer una interpretació el més flexible possible, de manera que el 90 o 95 % de les activitats es puguen presentar pel procediment de declaració responsable. Precisament això agilita el tramite burocràtic i així es poden obrir de forma immediata.

Paco Villar ha destacat que “des de l'inici de la legislatura el nostre objectiu ha sigut facilitar la generació de llocs de treball i riquesa. Per això, estem adoptant eines i mesures per a l'agilitació i flexibilització de la implantació d'activitats en el nostre municipi. Amb aquest paquet de mesures i l'ordenança anem a avançar la tramitació burocràtica gràcies a aquesta dinamització. Es tracta d'una mesura molt positiva que ha tingut una participació alta. Estem molt contents que els professionals i veïns s'hagen interessat per la iniciativa i el que volem és que tant l'ordenança com els canvis en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) siguen fruit del consens de la ciutadania, els agents implicats i els partits”.

Cal destacar que abans de Nadal es va realitzar una altra trobada per a presentar l'esborrany de l'ordenança i un paquet de mesures de canvis d'usos del PGOU. En aqueixa primera presa de contacte la finalitat era fomentar la participació dels agents implicats, així com explicar-los totes les mesures. Posteriorment, es va obrir un termini aproximat de dos mesos per a presentar al·legacions, que van ser 100 de les quals es va estimar el 70% per a estudiar-les i, després, presentar l'esborrany definitiu de la “Ordenança general per a l'agilitació de la instal·lació de la instal·lació d'activitats i execució d'obres”.

Quant als canvis d'usos del PGOU, es van a aplicar mesures dinamitzadores per a agilitar la implantació d'empreses. Villar ha explicat que “entre elles, la pluralitat d'usos dins d'una mateixa parcel·la i també els usos del sòl terciari i industrial. Per exemple, en el polígon Ingruinsa només una part podia tenir ús recreatiu i ara s'ha ampliat a tot. A més, s'ha flexibilitzat el tema de l'ocupació de parcel·les dins de polígons, sòls terciaris i residencials. En aquest últim cas, abans només podia ocupar-se un 40, 60 i 70%, mentre que la proposta és que siga en el 100 %. També es van a flexibilitzar les altures de les cornises en les construccions urbanes i hem incorporat l'ús recreatiu en el conjunt històric. Proposem que es puga arribar fins a 75 decibels en els locals d'oci del casc històric, amb la fi fomentar la conciliació amb els veïns, i fins a 80 en la resta”.