Navega cap amunt
Inicia

 La regidoria de Joventut i Infància amplia l'oferta de cursos i tallers per a les Escoles Creatives

21/01/2021
Gabinet de Comunicació
En esta ocasió s'oferixen set cursos i tallers per als quals ja està obert el termini d'inscripció
El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro
La regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt torna a posar en marxa les Escoles Creatives. En esta ocasió, s'obri el termini de matrícula per a set nous cursos. Esta oferta està dirigida a la infància, adolescència i joventut de fins a 25 anys i s'unix als 39 cursos que ja es van oferir el mes d'octubre passat i que actualment estan en funcionament.

Es tracta de set tallers i cursos que es desenvoluparan des del mes vinent de febrer i fins a maig, i que tindran una duració de 13 a 45 hores. El termini de matriculació ja està obert i es tancarà a principis de febrer, encara que pot variar en funció de cada curs. Les inscripcions poden realitzar-se de manera telemàtica a través del següent enllaç: https://aytosagunto.apuntate.en línia/pio/​.  

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha explicat que «s'amplia l'oferta de les escoles creatives, una iniciativa que va arrancar en la legislatura passada i que cada any compta amb més alumnes i més modalitats artístiques. Malgrat la pandèmia, en els últims mesos han funcionat bé els 39 cursos que vam posar en marxa, tots ells en grups molt segurs i amb totes les mesures sanitàries. Ara oferim set tallers més, centrats en el ball, amb k-pop coreà, ball urbà i flamenc, però també altres disciplines com a còmic manga, modelatge 3D, grafiti i fins i tot escriptura de guions i relats, este últim a càrrec del nostre prestigiós dramaturg local Paco Zarzoso».

Quant als cursos, el primer d'ells ‘K-pop kids’ va dirigit a menors de 7 a 11 anys que vulguen iniciar-se en este gènere musical i tindrà una duració de 13 hores. Començarà el 4 de febrer i finalitzarà el 20 de maig. La matrícula ja pot realitzar-se fins a l'1 de febrer i tindrà un preu de 16 euros.

També s'ha organitzat un curs de 24 hores d'‘Introducció al modelatge 3D MAX’, dirigit a jóvens de 16 a 25 anys. Este curs, que tindrà lloc del 4 de febrer al 13 maig, permetrà aprendre a modelar en 3D geometries bàsiques, les eines de modelatge orgànic, recreació d'escenes, renderitzat bàsic i els principis d'animació. En este cas, el preu de matrícula també és de 40 euros i les inscripcions podran entregar-se fins a l'1 de febrer.

D'altra banda, s'han organitzat tallers dirigits a jóvens de 12 a 20 anys, entre els quals es troba ‘Prepara la teua actuació de ball urbà (2)’, que tindrà una duració de 13 hores i serà des del 23 de febrer fins al 25 de maig. En este cas, les inscripcions podran realitzar-se fins al 19 de febrer i el seu preu és de 16 euros.

Seguint amb el ball, i dirigit a este mateix públic, s'ha programat un taller d'‘Iniciació al ball flamenc’. Des del 6 de febrer fins al 29 de maig, i amb una duració de 13 hores, s'ensenyarà als alumnes i alumnes nocions bàsiques de ritmes i palmes. Els i les interessades ja poden inscriure's fins al 3 de febrer amb un cost de 16 euros.

El 5 de febrer començarà el taller ‘Còmic Manga’, de 26 hores de duració, que es prolongarà fins al 7 de maig i que acostarà a les/els inscrits a la cultura i dibuix manga. El preu de la matrícula és de 40 euros i podrà realitzar-se fins al 3 de febrer.

El següent taller és el d'‘Intervencions urbanes iniciació al grafiti’, de 13 hores de duració. Començarà el 6 de febrer i s'estendrà fins al 29 de maig. L'aportació per a la matrícula, que pot realitzar-se fins al 3 de febrer, és de 20 euros.

Per a finalitzar, els i les interessades en l'escriptura de teatre, guions, poesia i narrativa poden inscriure's en un taller pràctic impartit per Paco Zarzoso en el qual, d'una banda, es treballaran exercicis individuals d'escriptura posant en pràctica als personatges, la temporalitat, modalitats de diàleg, però, a més, s'escriurà una peça en la qual els qui participen crearan una xarxa, compartint i ampliant l'imaginari de l'obra. La idea d'este taller és acabar mostrant en un semimontado l'obra resultant del treball. Este taller tindrà una duració de 45 hores i començarà l'1 de març fins al 3 de maig. L'aforament està limitat a 12 places, i el preu de la matrícula és de 72 euros.