Navega cap amunt
Inicia

 Cinema espanyol i infantil esta setmana en el cicle ‘20 dels anys 20’

27/02/2020
Gabinet de Comunicació
L’obra de Luis Buñuel, “Tristana”, divendres a les 19 hores, i el film d’animació “Anastasia”, dissabte a les 11.30 hores, es projectaran en el Casal Jove i l’entrada serà gratuïta
El cicle de cinema ‘20 dels anys 20’ continua esta setmana amb la projecció en el Casal Jove de dos pel·lícules en castellà ambientades en els anys 20 del segle passat. L’entrada per a les projeccions és gratuïta amb aforament limitat.

La primera sessió serà divendres 28 de febrer, a les 19 hores, quan es projecte l’obra de Luis Buñuel Tristana (Espanya, 1970), un drama psicològic barrejat amb sàtira en el qual Don Lope acull Tristana en la seua llar per complir la promesa feta als pares de la jove, de qui acaba obsessionant-se. Tot i que la jove es convertix en la seua amant, amb els anys Tristaba coneix un jove pintor de qui s’enamora, canviant així el rumb de la seua vida. Este film va ser, l’any 1970, la primera obra de Buñuel candidata als Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa i també va participar, fora de concurs, en el Festival de Cannes en la secció oficial de Llargmetratges.

Dissabte, en sessió matinal, serà el torn del públic infantil, ja que s’hi projectarà a les 11.30 hores el film d’animació Anastasia (Don Bluth, Gary Goldman, EUA, 1997). Ambientada en l’època de la Revolució Russa, esta adaptació de la llegenda de la Gran Duquessa Anastàsia Nikolàyevna de Rússia, conta el viatge de la filla més jove de la família real una vegada aconseguix escapar de l’execució de la seua família. Anys després coneix el jove Dimitri qui l’ajuda a dirigir-se a París per tal de reclamar els drets del llegat d’Anastàsia i on es voran envoltats en una cruenta lluita contra el malvat monjo Rasputin i el seu sicari, la ratapenada Bartok. Va ser candidata a Millor Banda Sonora Original i a Millor Cançó Original als premis Oscar i per partida doble a Millor Cançó Original als Globus d’Or. Va aconseguir el premi a Millor Pel·lícula Familiar en el Critics’ Choice Awards de 1997.