Navega cap amunt
Inicia

 Arranca la segona jornada d'actes del Dia de la Romanitat

12/09/2019
Gabinet de la Comunicació
Una conferencia, un taller de mosaico, visitas guiadas por monumentos romanos y una cena romana entre las actividades previstas para este fin de semana


La celebració del Dia de la Romanitat a Sagunt arriba a la seua segona setmana d'actes. Després d'una primera jornada en la qual va tindre lloc la inauguració d’esta celebració, una exposició i una conferència, es presenta un cap de setmana replet d'activitats culturals i arqueogastronòmicques amb recreació històrica.

El divendres 13 de setembre, a les 19.00 hores, la Via del Pòrtic acollirà la conferència ‘La localització de la ciutat iberorromana d’Arse-Sagumtum’, a càrrec del president del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, Manuel Civera. En acabar, hi haurà un tast tècnic de productes d'època altimperial romana reconstruïts científicament: Baetica, Flor de Garum i Columena Caseus.

El dissabte 14 de setembre, a les 11.00 hores, tindrà lloc una visita guiada pels principals monuments romans de Sagunt amb la guia Celia Peris. A continuació, a les 13.00 hores, hi haurà un taller de mosaic romà en La Llar dels Déus, per a màxim 30 adults. A la vesprada, a les 18.00 hores hi haurà una visita guiada a càrrec de Charo i Amparo de la Domus Baebia sobre ‘La vida privada a la Saguntum romana’, amb un màxim de 50 places. A les 19.00 hores, el Museu de l'Escena Grecollatina acollirà una visita dramatitzada a càrrec de Gemma López per a màxim 50 persones. I, finalment, a les 21.00 hores, el Gastro-Duc acollirà un sopar romà elaborat a partir dels antics tractats d’Apici i maridat amb vins reconstruïts d'època romana Baetica.

El diumenge 15 de setembre, a les 11.00 hores, l'oficina de Turisme de Sagunt serà el punt de partida d'un recorregut pel Castell de Sagunt amb recreacions històriques de cadascuna de les cultures i èpoques que han format part de la seua història. En acabar el recorregut, hi haurà una degustació i un brindis a càrrec de Saguntum Augusta i La Llar dels Deús amb vins reconstruïts d'època romana Baetica.

Les reserves per a la conferència, la visita guiada en la Via del Pòrtic o el recorregut pel Castell de Sagunt es realitzaran en l'oficina de Turisme de Sagunt o telefonant al 96 265 58 59. La resta d'activitats com el taller, la visita dramatitzada o el sopar es reservaran en La Llar dels Déus o telefonant al 657 665 404.