Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt participa per primera vegada en l'Assemblea General Ordinària de la Xarxa de Jueries d'Espanya

08/10/2019
Gabinet de Comunicació
La 52a assemblea es va celebrar divendres passat a la ciutat d'Hervás i va comptar amb la participació del president del Consell Assessor de Sagunt del Patrimoni de la Humanitat, Quico Fernández

Sagunt participa per primera vegada en la 52a Assemblea General Ordinària de la Xarxa de Jueries d'Espanya, la qual es va celebrar divendres passat, 4 d'octubre, a la ciutat d'Hervás. En esta assemblea, presidida per l'alcaldessa d'Hervás, Patricia Valle, va participar el president del Consell Assessor de Sagunt del Patrimoni de la Humanitat, Quico Fernández, així com els alcaldes, regidors i tècnics de turisme de totes les ciutats que actualment formen part de la Xarxa de Jueries d'Espanya.

En l'ordre del dia es van tractar diversos temes d'importància, entre els quals destaquen el nomenament dels nous membres de la Xarxa de Jueries que s'han incorporat enguany, com és el cas de Sagunt, i el traspàs de la presidència de la Xarxa, que va posseir durant els últims dotze mesos la ciutat d'Hervás i que ara assumeix la ciutat de Jaén. L'alcaldessa d'Hervás va donar la benvinguda oficial a les quatre noves ciutats incorporades (Sagunt, Béjar, Lorca i Tui) i va donar un regal institucional als seus representants.

Quico Fernández ha declarat que “és una gran notícia que definitivament, i després de tants anys, Sagunt participe en aquesta assemblea com a membre de ple dret i que hàgem complit amb el nostre objectiu de posar-nos en el mapa d'una de les rutes més importants del Consell d'Europa. Això suposa una gran oportunitat per a la nostra ciutat per la seua projecció turística. En este cas, el nostre paper no sols ha sigut el de presentar la nostra candidatura, sinó que també hem jugat un paper molt important en propiciar l'obertura d'un club que, durant molt de temps, havia estat tancat, ja que durant molts anys hi havia moltes ciutats que volien entrar a la Xarxa de Jueries i que ara han tingut l'oportunitat, jo crec, en gran manera gràcies al treball que s'ha fet des de Sagunt”.

En este sentit, Fernández apunta que Sagunt ha aprofitat l'ocasió de formar part un projecte tan important com és la Xarxa de Jueries d'Espanya i ha agraït la labor dels tècnics de l'Ajuntament que han treballat en aquest projecte, especialment de l'assessor en temes de patrimoni i cultura Toni Gómez. “Hem aportat moltíssims arguments per a demostrar que la nostra és una de les ciutats més importants que hi ha de l'antiga Sefarad, en la península, que és una de les jueries més antigues amb una història més dilatada, i que, a més, compta amb un dels patrimonis més importants”, assegura el president del Consell Assessor de Sagunto del Patrimoni de la Humanitat.

Quico Fernández també destaca que formar part d’este projecte és molt important perquè possibilita que la ciutat puga compartir el seu patrimoni amb la resta de jueries d'Espanya i d'Europa, la qual cosa ajuda a projectar la imatge de Sagunt a l'exterior i també suma per a la candidatura que encara està en marxa de Patrimoni de la Humanitat. “Crec que estos últims anys hem treballat molt en la projecció del nostre patrimoni i hem entrat en moltes rutes, alguna cosa que poques ciutats de les nostres característiques han aconseguit. Recollir estos fruits és digne de molta satisfacció i de pensar que, quan el treball està ben fet, al final és reconegut. Per part nostra, continuarem treballant i aportant a la Xarxa de Jueries, millorant el nostre patrimoni sefardita i projectant en l'àmbit educatiu i turístic esta etapa tan important de la nostra història que aporta els valors de tolerància i llibertat que han d'estar sempre darrere de qualsevol de les nostres iniciatives”, ha conclòs Fernández.És important recordar que la Xarxa de Jueries d'Espanya, Camins de Sefarad, és una associació constituïda per municipis que compten, en els seus conjunts medievals, amb un patrimoni arquitectònic, històric, mediambiental i cultural, herència de les Comunitats jueves que els van habitar. Els membres de la Xarxa actuen de manera conjunta en defensa del patrimoni històric i llegat jueu promovent projectes culturals, turístics i acadèmics i realitzant una política d'intercanvi d'experiències nacionals i internacions que contribuïsquen al coneixement i respecte mutu de pobles, cultures i tradicions. Actualment, la xarxa està formada per les ciutats d'Àvila, Barcelona, Béjar, Càceres, Calahorra, Córdoba, Estella-Lizarra, Hervás, Jaén, Lorca, Lucena, Monforte de Lemos, Plasència, Ribadavia, Sagunt, Segòvia, Tarassona, Toledo, Tudela i Tui.