Navega cap amunt
Inicia

 L'ascensor de la Casa Municipal de Cultura ja està operatiu

28/07/2016
Gabinet de Comunicació
Esta inversió resol els problemes d'accessibilitat a l'aulari dels cursos de Proximitat Sociocultural (UP)
L'ascensor de la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt ja està instal·lat i en funcionament. Aquesta inversió resol els problemes d'accessibilitat a l'aulari dels cursos de Proximitat Sociocultural, coneguts com cursos de la Universitat Popular. Aquesta infraestructura respon a la demanda dels usuaris de la Casa de la Cultura, que reclamaven un accés al primer pis de l'edifici per a les persones amb problemes de mobilitat reduïda. Aquesta infraestructura ha suposat una inversió de 35.500 euros, finançada per la Diputació de València i que forma part del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de l'Ajuntament de Sagunt.

El regidor d'Educació i de Cultura, José Manuel Tarazona ha declarat: "L'ascensor de la Casa de Cultura del carrer Progrès és una reivindicació històrica en el Port de Sagunt, que ja està en marxa i que dóna solució a una demanda de fa anys”.
 
Tarazona també ha ressaltat la responsabilitat que ha de tenir l'Ajuntament a l'hora de garantir les condicions bàsiques d'accessibilitat i l'obligació de fomentar “uns nivells d'igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania, per a qualsevol persona usuària del servei públic que tinga dificultats d'accés. Aquesta instal·lació garanteix un dret de la gent i un deure per part de les entitats públiques. La posada en marxa d'aquesta instal·lació suposa una millora essencial en l' accessibilitat a l'edifici que permet visibilitzar la sensibilitat pública de fer efectiu el dret que tenen totes les persones, amb mobilitat reduïda, de fer ús de les activitats que es desenvolupen en aquest espai al llarg de tot l'any (cursos, accés a l'amfiteatre per veure representacions) sense cap entrebanc d'accés”.