Navega cap amunt
Inicia

 La pianista Ayako Fujiki va ser molt aplaudida en el seu concert del passat divendres al Teatre de Begonya

27/02/2020
Gabinet de Comunicació
En la seua virtuosa actuació, la intèrpret japonesa va combinar temes de piano clàssic amb altres de les seues peces originals de piano contemporani


La pianista japonesa Ayako Fujiki va omplir pràcticament el Teatre de Begonya del Port de Sagunt en un recital de piano que va oferir la vesprada del passat divendres, 21 de febrer. El virtuós concert, que forma part del cicle Piano de Begonya de la programació cultural de l'Ajuntament de Sagunt, va ser molt aplaudit per tots els assistents.

L'actuació de Fujiki va constar de dos parts, la primera de les quals va estar dedicada al piano clàssic, amb peces del seu nou disc Fantasia (2019). El seu últim àlbum és una col·lecció de peces de piano compostes per músics com Robert Schumann, Felix Mendelssohn, Joaquín Turina, Manuel de Falla i Franz Liszt. La pianista assegura que, amb esta actuació, ha volgut reflexionar sobre la llibertat clàssica i desafiar-se a si mateixa amb una interpretació clàssica virtuosa.

D'altra banda, la segona part del concert va estar dedicada al piano contemporani, a través d'obres del seu primer treball original Brightwater (2015). Es tracta de composicions fetes meticulosament i de manera ambiciosa, segons l'autora, a partir d'una tècnica depurada, però sense por d'incorporar gustos i metodologies contemporànies.

Ayako Fujiki va començar a tocar el piano quan era xiqueta i va realitzar el seu primer concert als set anys, tocant Beethoven i Chopin. A més, esta pianista i compositora d'origen japonés ha desenvolupat la seua habilitat amb una de les millors pianistes del segle XX, Alicia de Larrocha (la primera artista espanyola a guanyar el premi de la UNESCO).

Ayako ha actuat en diversos festivals internacionals de música i sales importants al Japó, Espanya, Regne Unit, Àustria, Suïssa, Itàlia, Colòmbia i Bulgària. A més, ha compost peces orquestrades amb piano i una varietat d'instruments per a pel·lícules, publicitat i documentals, incorporant tècniques musicals clàssiques i electròniques.