Navega cap amunt
Inicia

 L'alumnat beneficiari de les beques de menjador escolar podrà continuar rebent esta ajuda a través de vals

25/03/2020
Gabinet de Comunicació
Amb la finalitat que aquells beneficiaris de les beques del 100% puguen continuar utilitzant el servici de menjador escolar, s'oferiran vals intercanviables per aliments en supermercats


L'Ajuntament de Sagunt, a petició de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, informa que aquells alumnes que tenen concedida una beca de menjador escolar podran continuar beneficiant-se d'esta ajuda a pesar que els centres educatius romanguen tancats temporalment per l'epidèmia del COVID-19. En este sentit, des de la Conselleria d'Educació, Ciència i Esport oferiran a l'alumnat un ‘val-beca menjador’.

Esta ajuda, que va destinada a l'alumnat beneficiari de les beques del 100%, justificades per un determinat nivell de renda, es basa en uns vals que poden ser intercanviats per productes alimentosos, exclusivament, en qualsevol dels supermercats de la cadena Consum o Charter. L'objectiu és protegir, en moments de crisis com l'actual, a aquelles famílies que necessiten un suport particular per part de les administracions públiques.

Sobre el funcionament del ‘val-beca menjador’, serà la Conselleria qui s'encarregue d'enviar un missatge de text als telèfons mòbils de les famílies dels alumnes beneficiaris d'esta beca. Per mitjà de SMS es rebrà un val-beca per cada fill/a o alumne/a que rep la beca de menjador completa.

Una vegada rebut el missatge, s'haurà de clicar en l'enllaç del text que conduix en un espai on cal posar el DNI o NIE del pare, la mare o tutor o tutora legal del menor que va sol·licitar en este curs escolar la beca menjador. En este espai també es demanarà que es pose el número de telèfon mòbil en el qual s'ha rebut el SMS.

Amb això, s'accedix a un val intransferible per a cada fill/a a través del qual es poden adquirir aliments en Consum o Charter. El 'val-beca menjador' té un valor de 60 euros i substituix el servici de menjador escolar del 16 de març fins al 3 d'abril.Cada 'val-beca menjador' sol es pot utilitzar una vegada, per tant, és molt important que les famílies adquirisquen els aliments necessaris per a cada fill o filla i per valor de 60 euros en una sola compra.

És important remarcar que, en rebre el missatge de text, s'admeten tres intents per a emplenar els camps d'informació com el DNI o número de telèfon i que, en cas de no posar la informació correcta, es bloquejarà l'accés. En este cas, i davant qualsevol altre problema que no permeta descarregar el val, els pares i mares poden contactar telefònicament amb la mestra o mestre que és tutor del seu fill/a perquè puguen transmetre la incidència, es desbloquege l'espai i puguen tornar a intentar-ho.

En esta mateixa línia, una altra de les iniciatives que Conselleria durà a terme és pagar a les empreses adjudicatàries del servici de menjadors escolars l'import del sou del seu personal, tant de cuina com monitors/as, durant els dies que es prolongue esta situació d'excepcionalitat per a evitar així que es produïsquen acomiadaments.