Navega cap amunt
Inicia

 El departament de Sanitat presenta una campanya de conscienciació sobre excrements de gossos en vies publiques

27/01/2020
Gabinet de Comunicació
A través de la campanya ‘Jo sí que ho faig’ s'impartiran xarrades en els col·legis i es presentarà un nou utensili de recollida d’excrements fet de cartó reciclat


La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí una campanya de conscienciació sobre excrements de gossos en les vies públiques i en les façanes sota el lema ‘Jo sí que ho faig’. L'objectiu és evitar que les mascotes defequen als carrers, parcs i jardins de la via pública i que els seus excrements es queden en el sòl, ja que són un gran focus d'infecció i poden transmetre malalties a persones o altres mascotes, a més de la mala imatge que produïxen.

Per a això, el departament de Sanitat durà a terme esta campanya dirigida a tota la població en general però especialment a la població escolar, ja que s'impartiran xarrades en els centres educatius del municipi per a l'alumnat de 3r i 4t de primària. A més de les xarrades als xiquets i xiquetes, també es repartirà en els col·legis l'Ecopoop, un nou sistema de recollida de femta perquè el donen a casa als seus pares i es fomente així la recollida d'excrements i la neteja de la ciutat.

Per al desenvolupament de la campanya s'utilitzaran cartells i tríptics en tots els comerços, edificis públics i col·legis que difonguen el missatge, es duran a terme xarrades educatives i es repartirà un nou utensili de recollida dels excrements de manera ecològica i sostenible, l'Ecopoop, el qual comptarà amb dibuixos elaborats per xiquets i xiquetes a través d'un concurs per a causar així major impacte visual en la campanya i que després es difondrà per xarxes socials.

L'Ecopoop és un recollidor de cartó reciclat fàcil d'utilitzar i de transportar en la corretja de la mascota, perquè sempre estiga visible i els amos puguen utilitzar-ho cada vegada que traguen als seus gossos a passejar. A través d'este recollidor, que transmet un missatge de responsabilitat social, es minimitza la tasca de recollir l'excrement de l'animal, ja que el seu funcionament és similar al d'una pinça. Amb el seu tanca fàcil se segella el contingut i es convertix en una caixa amb anses. El següent pas és depositar-lo en el contenidor per a residus orgànics, de manera que arribe a descompondre's íntegrament.

Amb esta campanya, el departament de Sanitat repartirà un total de 2 000 tríptics informatius, tant en castellà com en valencià, 300 cartells i 10 000 unitats d'Ecopoops en paquets de cinc unitats.

Aquelles persones que no tinguen fills/néts i estiguen interessades a obtindre els Ecopoops poden recollir-los en el departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt o en la Tinença d'Alcaldia del Port de Sagunt.
El regidor de Sanitat, Javier Timón, ha explicat que «es tracta d'una campanya dirigida a la conscienciació dels amos de mascotes donant una resposta municipal a una queixa ciutadana creixent i col·laborant directament a convertir la nostra ciutat en un espai més net i saludable, que projecte una millor imatge cap a la ciutadania i cap a l'exterior». El regidor ha afegit que, a més de visibilitzar un clar problema de civisme, també es pretén treballar en l'àmbit de l'educació, per la qual cosa «convertirem als nostres xiquets en autèntics protagonistes i que canalitzen el missatge cap als adults, ajudant-nos en la tasca de la conscienciació».

D'altra banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que «és cert que hi han hagut queixes ciutadanes sobre esta qüestió i, precisament, l'Ajuntament el que vol fer amb esta campanya és atendre la voluntat ciutadana. Com sempre, el problema dels excrements és un problema doble, perquè té una part sancionadora per part de la Policia, que s'està treballant a augmentar els efectius perquè es puga dur a terme tota eixa labor de convivència ciutadana, però per part de l'Equip de Govern també pensem que és molt important incidir en els aspectes de conscienciació i educació». En este sentit, Moreno assegura que es tracta d'una campanya molt interessant perquè té en compte el concepte de voler incloure als xiquets i les xiquetes.

«Creiem que si haguérem fet una xarrada únicament per a adults, l'efecte seria més limitat, i que incloure als xiquets i xiquetes és positiu perquè tot allò que tu els dius després ho traslladen a casa. A més, cal no oblidar que els xicotets són el futur, i el fet que ja estiguen treballant en la seua conscienciació és important perquè el dia de demà, quan ells també tinguen les seues mascotes, duguen a terme una tasca més cívica per a tindre una ciutat més neta», destaca l'alcalde.

En la roda de premsa ha estat present l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Sanitat, Javier Timón; Suso Chulvi, responsable d'Esferic, empresa encarregada de la campanya de recollida d'excrements; la regidora de Comerç, Gloria Parra; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona i la responsable del departament de Sanitat i Consum de l'Ajuntament.