Navega cap amunt
Inicia

 General Drones clausura la Campanya Platges Aerovigilades a l'Ajuntament de Sagunt

13/09/2019
Gabinet de Comunicació
En este balanç final s'han mostrat els resultats positius que el servici de drons de salvament ha oferit un any més a la platja del Port de Sagunt, així com a les d'altres municipis que també aposten per la innovació i la seguretatEl Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt ha acollit este matí una roda de premsa en la qual s'ha clausurat la Campanya Platges Aerovigilades de General Drones. A través d'esta campanya, que compta amb el suport de Bandera Blava, s'ha pretés mostrar l'eficàcia i els resultats obtinguts de la tecnologia dels drons en tasques de cerca, vigilància, prevenció i actuació durant els mesos estivals.

En esta campanya, l'empresa General Drons ha implantat de manera pilot un servici de drons de salvament a les platges que compten amb la insígnia de Bandera Blava i que aposten per la innovació i la seguretat per als seus banyistes, utilitzant la tecnologia d'Auxdron LFG. Els sis municipis costaners que ja aposten per este servici són Sagunt (a la platja del Port de Sagunt), Eivissa (a És Riu), Menorca (a la Cala’n Bosch), Extremadura (a Cheles), Orellana i Fuengirola.

En l'acte han estat presents l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el CEO de General Drones, Adrián Plazas; el vicepresident de Bandera Blava, José Palacios; la regidora de Policia Local i Turisme, Natalia Antonino; i el regidor de Platges, Roberto Rovira, els qui han reiterat el valor que els drons de salvament aporten a les platges per als equips d'emergència tant en seguretat com en capital humà.Els objectius de la Campanya Platges Aerovigilades són donar a conéixer els avantatges que aporten els drons al servici de socorrisme en platges, crear un model d'implantació de drons al servici de socorrisme mitjançant evidències científiques, transferir un model de seguretat en platja amb drons tant en municipis espanyols i d'altres països, així com elaborar manuals de bones pràctiques amb l'ús de drons.

En este balanç final, el responsable de l'empresa del dron de salvament, Adrián Plazas, ha explicat tots els aspectes a destacar d'este servici que un any més ha oferit la platja del Port de Sagunt, des de la seua implantació fins als avantatges que aporta hui dia al servici de socorrisme. Plazas ha declarat que la Campanya Platges Aerovigilades sorgix amb la principal intenció de solucionar la taxa d'ofegats que existix a Espanya, fins al moment molt elevada i que “este és el tercer any consecutiu que estem ací a Sagunt i per a nosaltres és el model que estem seguint i implantant en la resta dels municipis. De nou, vull aprofitar per a donar les gràcies perquè sense l'oportunitat que ens van donar no podríem haver iniciat este projecte que ens ha donat tants beneficis”.

Els beneficis que s'han obtingut en la campanya, segons el responsable de General Drones, són el reforç en la prevenció, la reducció de temps de resposta, el guiat dels professionals i l'estalvi econòmic operacional, ja que l'ús dels drons evita que isquen els vehicles aquàtics i permet que es reduïsquen els costos.D'altra banda, el vicepresident de Banderes Blaves, José Palacios, ha posat a Sagunt com a municipi model per innovar i invertir en matèria de seguretat ciutadana a les platges tant per la labor de la Policia de Platges com per l'excel·lent qualitat del servici de Socorrisme, ja que ha recordat que l'Ajuntament s'ha preocupat perquè el personal humà té un major nivell formatiu, així com per tindre un servici innovador com és el dron de salvament. “Des de Banderes Blaves donarem suport amb rotunditat este tipus d'iniciatives com són els drons que recomanarem a tots els municipis per ser una eina per a la prevenció i per a millorar la qualitat del servici, sent Sagunt el pioner en esta matèria”, ha manifestat Palacios.

Per la seua part l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha reconegut que General Drons és una empresa innovadora que, a través d'una licitació oberta, ha guanyat l'adjudicació del servici amb la qual cosa es demostra que “les nostres empreses són competitives i que precisament estan utilitzant tecnologia capdavantera. A més, li incorporem un servici com és el de platges en el qual estem interessats a tindre la major qualitat possible, per tant, és una aposta segura”.

Quant al balanç general del servici de socorrisme de l'època estival, Moreno ha destacat que ha sigut una campanya reeixida, malgrat que el començament va haver-hi algunes dificultats, però que es van saber solucionar amb rapidesa i “per això cal reconéixer el treball dels tècnics i personal de l'Ajuntament que han estat involucrats en el manteniment de les nostres platges”. Moreno ha manifestat que les platges de Sagunt tenen el “gran honor de destacar en termes d'accessibilitat, alguna cosa en el que hem estat treballant i s'ha fet una gran labor per a aconseguir que les nostres platges siguen més amables amb la ciutadania tant del nostre municipi com de fora que vinguen a visitar-nos” i ha recordat que tindre unes bones platges redunda en el benefici de tots i totes. L'alcalde ha agraït la labor del segell Banderes Blaves, un organisme amb el qual “treballem estretament i que ens posen totes les facilitats i ens aconsellen per a mantindre este distintiu any rere any”.El delegat de Platges, Roberto Rovira, ha destacat el compromís que l'Ajuntament de Sagunt té amb els criteris de Bandera Blava i amb el servici de Salvament i Socorrisme, ja que són les claus per a tindre unes excel·lents platges. “Per a este Ajuntament és complicat cobrir unes platges amb tants quilòmetres d'arena, però aconseguim fer-ho, ja que tenim dos punts accessibles, tres postes, torres de vigilància i un equip humà que ha aconseguit mantindre molts dels distintius de qualitat”, ha manifestat Rovira, qui també ha recordat el servici de Dron de Salvament, pioner a les nostres platges, que el que aconseguix és reduir el temps de resposta davant un accident en l'aigua, així com la formació que se'ls ha donat al personal de socorrisme i salvament per a refrescar coneixements.

Per a la delegada de Turisme i de Policia Local, Natalia Antonino, destaca el servici de dron de salvament per aconseguir que convisca el capital humà amb el tecnològic d'una manera sostenible. Antonino ha manifestat que amb iniciatives com estes “es pot traure profit per a aconseguir unes platges més segures i així vendre el nostre producte de platja amb unes diferències importants respecte a altres municipis”.​