Navega cap amunt
Inicia

 El próxim dissabte tindrà lloc la prova selectiva del Festival Internacional Cante de las Minas

11/07/2018
Gabinete de Comunicación
Esta prova selectiva serà per als concursos de cante, guitarra i ball flamenc
Dissabte que ve, 14 de juliol a les 22 hores als jardins del Casino Vell, tindrà lloc una de les fases de selecció de la 58 edició del Festival Internacional Fundació Cante de las Minas, en la qual es realitzarà una prova selectiva dels concursos de cante, guitarra i ball flamenc.

L'esdeveniment comptarà amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, i l'alcalde de La Unión, Pedro López. El concert forma part de la programació de Música al Port 2018.

Els participants d'enguany seran: en la modalitat de cante, Anabel Rodríguez Rosat Anabel de Vico, Víctor Palacios Pedregosa i Araceli Campillos Muñoz. En la modalitat de guitarra, Martín Fayos Limón. I en la modalitat de ball, Clara Gutiérrez Casado i David Romero Cardoso.

Tarazona ha assenyalat que les proves selectives del Festival Internacional Cante de las Minas “són un clàssic dins de la nostra programació de Música al Port. Dins del ventall d'iniciatives artístiques en un any que és tan important per a nosaltres, al ser Capital Cultural Valenciana, l'oferta de flamenc ocupa un lloc destacat”.

El regidor de Cultura també ha agraït “el treball i l'esforç de Javier Pérez Rosado i totes aquelles persones del món del flamenc, com ‘Flamenc a Sagunt’ o la Casa d'Andalusia, i un públic entés que ha fet que les nostres proves selectives siguen un referent d'este festival”.

D'altra banda, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández ha declarat que “el Cante de las Minas és un dels esdeveniments culturals més importants que se celebren a la nostra localitat, el qual té un al·licient més i és el reconeixement que el certamen fa a Sagunt per la difusió del flamenc amb el premi ‘Pencho Cros’”. Fernández ha conclòs argumentant que el flamenc és patrimoni de la humanitat i és, per tant, “una de les expressions culturals i artístiques més importants i que el festival més important del món, que és el Cante de las Minas, tinga una eliminatòria a Sagunt, per a nosaltres és una gran satisfacció. Hem establert una relació especial amb La Unión que es concreta en un agermanament amb unes relacions estretes que no només es limiten a la mateixa eliminatòria, sempre tenim un intercanvi i tenim un grup de gent que està sempre donant suport a estes iniciatives i l'Ajuntament de Sagunt sempre està al costat perquè considerem que, una iniciativa que va nàixer dels ciutadans, mereix un suport sobretot quan es tracta d'un projecte tan important i tan rellevant com es el Cante de las Minas”.