Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt serà la seu autonòmica de la 19a edició del prestigiós certamen Intercentres Melòman

23/10/2020
Gabinet de Comunicació
L'acte se celebrarà el 22 de novembre en el Centre Cultural Mario Monreal complint amb totes les mesures de seguretat i higieneEl certamen Intercentres Melòman 2020, impulsat per la Fundació Orfeu, l'objectiu de la qual és la participació de jóvens músics amb talent que han sigut seleccionats en els seus diferents conservatoris tant professionals com superiors, se celebrarà a Sagunt el 22 de novembre. El Centre Cultural Mario Monreal ha sigut l'escenari triat per a la celebració de la fase autonòmica de la Comunitat Valenciana d'este certamen, a proposta de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt i amb el suport del Conservatori Professional de Música de Sagunt.

Serà un acte obert al públic, en el qual es guardaran totes les mesures de seguretat i higiene i s'activaran protocols davant la covid-19. L'objectiu és potenciar la música clàssica que interpreten joves músics de primer nivell, els quals destaquen en els seus diferents conservatoris professionals i superiors i representen a estos. Des del Departament d'Educació d'Ajuntament i el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt s'ha volgut dinamitzar i impulsar la pràctica musical d'extraordinaris intèrprets que necessiten oportunitats per a poder demostrar el seu enorme talent. Per això, s'ha portat a Sagunt un dels certàmens més prestigiosos d'àmbit estatal que inclou, si s'obté la millor valoració final per part d'un prestigiós jurat, recitals solistes i concerts amb orquestres simfòniques o una altra sèrie de premis per als finalistes.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha declarat sobre este esdeveniment que «en estos moments tan complicats crec que hem de ser les administracions públiques les que hem d'ajudar amb més intensitat que mai i fomentar les activitats educatives i culturals com esta, per a donar oportunitats als jóvens que atresoren gran talent musical i que, en poc temps, formaran part de prestigioses orquestres, no sols d'ací, sinó també internacionals, servint este concurs de prestigi, com és Intercentres Melòman, de plataforma per a aconseguir estos objectius, tal com ha vingut ocorrent durant les últimes convocatòries del certamen».

Esta activitat s'enquadra dins de les iniciatives del projecte "Sagunt, Ciutat Educadora", que definixen a la ciutat de Sagunt com a espai compromés amb la formació i, en este cas, amb la difusió musical.

L'Intercentres Melòman és una iniciativa de la Fundació Orfeu creada en 2002 amb l'objectiu de fomentar la participació activa dels alumnes dels conservatoris i centres autoritzats de música en concursos de caràcter professional, en els quals el seu treball i esforç són avaluats per un jurat de reconegut prestigi. La Fundació Orfeu té entre els seus principals compromisos el suport als jóvens músics en el començament de les seues carreres.

Al llarg de les seues díhuit edicions, l'Intercentres Melòman ha tingut el suport de nombroses institucions i entitats públiques i privades. En l'actualitat, compten amb el patrocini de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), la UNIR i l'Auditori de la Diputació d'Alacant-ADDA, a més de la col·laboració de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

A més, com a novetat, enguany Hinves Pianos, distribuïdor a Espanya de Steinway & Sons, ha signat un conveni de col·laboració amb el concurs per a ser un dels patrocinadors del mateix i lliurarà un Premi Especial al Millor Pianista.

La principal peculiaritat enfront d'altres certàmens, a més del caràcter ‘intercentres’ que el diferencia d'altres concursos en els quals cada participant es representa a si mateix, és el premi: una gira de concerts per al guanyador de cada categoria: Grau Professional i Grau Superior.

L'Intercentres Melòman suma, entre les seues dos categories, més de 3 500 participants, procedents del 80% dels conservatoris i centres autoritzats de música espanyols, i els guanyadors han oferit més de 400 concerts com a part dels premis obtinguts.
Per a més informació consultar ací:https://fundacionorfeo.com/intercentrosmelomano/​​
​​