Navega cap amunt
Inicia

 El Ple del divendres aprovarà el conveni entre l'Ajuntament de Sagunt i l'Autoritat Portuària de València

12/07/2018
Gabinet de Comunicació
La Comissió d'Urbanisme ha emés hui un informe favorable al conveni per a la integració urbana de la zona nord del port marítim


El Ple extraordinari del pròxim divendres aprovarà el conveni entre l'Ajuntament de Sagunt i l'Autoritat Portuària de València per a la integració urbana de la zona nord del port marítim. La Comissió d'Urbanisme ha emés hui un informe favorable sobre este conveni.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que està previst que el conveni es signe o aprove en el consell d'administració de l'Autoritat Portuària de finals de juliol. El conveni contempla entre altres coses la rehabilitació del pantalà, destinar la zona nord a ús de la ciutadania, així com regenerar la zona sud confinada entre el marjal i el port quan s'executen les obres relatives a la tercera dàrsena.

Fernández s'ha mostrat satisfet amb la signatura d'este conveni que estava paralitzat des de 2009 ja que la APV no havia concretat cap mesura. “El port continuava tancat malgrat que l'Ajuntament sí que havia signat un conveni, i serà ara quan després de la signatura del conveni per part del Consell d'Administració de la APV, quan tinga una base sòlida que permeta dur a terme totes les obres necessàries d'obertura del  port a la ciutat i viceversa”, ha manifestat l'alcalde.

Quico Fernández ha aclarit que l'Ajuntament compta amb una comissió de seguiment del conveni i que a partir de la seua aprovació el divendres ja té dates concretes per a la rehabilitació del pantalà, que segons paraules del propi alcalde “és una de les grans aspiracions de la nostra ciutat”. Fernández ha explicat que  porta molts anys treballant en esta qüestió i que va presentar al·legacions respecte de la distribució d'usos del port: "suposa una grandíssima satisfacció perquè crec que reconeix el que ha passat en altres ports i que la manera d'integrar el port en la ciutat s'ha de fer per la via més directa que en este cas és la del moll nord”.

L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció respecte a este conveni ja que, d'esta manera, “canviarà també la façana marítima, obrirà noves possibilitats d'oci a la ciutat i suposarà també un atractiu turístic de primer nivell per a la nostra ciutat”.