Navega cap amunt
Inicia

   Sagunt signa un conveni per a la realització d’un projecte de voluntariat europeu

11/10/2019
Gabinet de Comunicació
Este conveni permetrà que jóvens europeus participen en el programa de voluntariat a Sagunt
Guillermo Sampedro, regidor de Joventud i Infància

Casal Jove del Port de Sagunt
La Junta de Govern ha acordat signar el conveni entre l’Institut de la Joventut i l’Ajuntament de Sagunt per a la realització del projecte Empowering Youth Throug EVS en el marc del programa Cos Europeu de Solidaritat. Este conveni permetrà la realització de voluntariat en el Casal Jove per part de jóvens europeus durant 10 mesos.

L’import que rebrà l’Ajuntament de Sagunt a mode de subvenció per sufragar les despeses serà de 18.616 euros.

El delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha declarat que des de la regidoria “estem potenciant este servici d'intercanvi amb Europa que ens està servint, a més, per a donar nous servicis en el Casal Jove, com les classes gratuïtes de conversa en anglés i alemany com hem tingut en els dos últims anys”.  Sampedro ha destacat d’este programa l’oportunitat de fer que jóvens de Sagunt “viatgen d'intercanvi a Itàlia, França, Lituània, Estònia o Finlàndia com han fet en els últims mesos a través del servei Erasmus + que oferim en les nostres instal·lacions”.

El Cos Europeu de Solidaritat és una nova iniciativa de la Unió Europea l'objectiu de la qual és crear oportunitats perquè els jóvens treballen com a voluntaris o col·laboren en projectes —en els seus propis països o a l'estranger— que beneficien comunitats i ciutadans de tota Europa.

Els jóvens que hi participen acceptaran i defensaran els seus objectius i principis. Per a inscriure's en el Cos Europeu de Solidaritat s’ha de tindre 17 anys, però no es podrà començar el projecte fins a tindre’n 18. En els projectes del Cos Europeu de Solidaritat podran participar persones de fins a 30 anys.

Després d'un senzill procés d'inscripció, es realitzarà la selecció dels participants, que podran incorporar-se a una àmplia gamma de projectes relacionats, per exemple, amb l'ajuda a la prevenció de catàstrofes naturals o a la posterior reconstrucció, l'assistència en centres d'acolliment de sol·licitants d'asil o altres problemes de tipus social.

Els projectes del Cos d'Europeu de Solidaritat tindran una duració compresa entre dos mesos i un any. En general es desenvoluparan dins dels Estats membres de la Unió Europea.