Navega cap amunt
Inicia

 La Regidora de Cooperació es reunix amb les entitats del Consell de Pau i Solidaritat

28/12/2020
Gabinet de Comunicació
Durant la sessió, s’ha fet lliurament a les entitats dels fullets informatius que la regidoria ha elaborat per donar a conéixer el treball que realitzen tant al municipi com arreu del món en els seus projectes de cooperació al desenvolupament

La regidora de Cooperació Internacional, Maria Josep Soriano, ha lliurat a les entitats que formen el Consell de Pau i Solidaritat de Sagunt els fullets informatius que la regidoria ha elaborat per tal de donar a conéixer el treball que realitzen tant al municipi com arreu del món en els seus projectes de cooperació al desenvolupament. 

El document recopila informació de les 8 institucions sobre la seua dedicació, quines són les seues xarxes socials i les seues dades de contacte. Segons la regidora de Cooperació Internacional, Maria Josep Soriano, esta és una iniciativa que va sorgir en una reunió del Consell, «des de la regidoria vam voler facilitar el projecte, ja que el nostre objectiu és donar-les suport, visibilitzar el seu treball i fomentar el voluntariat entre la ciutadania. Un dels problemes detectats en el Consell és la falta de persones joves en les entitats, i sabem que a Sagunt hi ha molts joves que volen col·laborar però tal vegada no sabem com. Amb aquest fullet pretenem facilitar-ho i posar en contacte les associacions amb els potencials voluntaris».


El Consell Municipal de Pau i Solidaritat és un òrgan de participació municipal creat per articular la cooperació a Sagunt i estendre el concepte de la solidaritat cap als pobles més desfavorits del planeta per lluitar contra la pobresa avançant amb l'Ajuntament i les entitats locals vers una ciutat més solidària. La principal línia d'actuació és promoure la sensibilització ciutadana destinada a conéixer millor l'estat real del món i a crear-ne una consciència crítica, l’educació per al desenvolupament sostenible i els projectes de cooperació descentralitzada. 

Tanmateix, la regidora de Cooperació Internacional ha aprofitat esta reunió amb algunes de les associacions per visitar les seues seus i conéixer el seu treball de primera mà. «Vull agrair sincerament a ADRA, l’associació La Casa Nueva, Creu Roja Camp de Morvedre, Escoles Solidàries, La Tenda de Tot el Món, Manos Amigas, Morvedre Acull i Salut, Educación y Desarrollo el seu gran treball. El seu esforç i dedicació es tradueix en la millora directa en les vides de moltes persones de la localitat. Som una ciutat molt solidària i activa i des de l’ajuntament no podem fer altra cosa que donar suport».​