Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt acollirà dissabte la 19a Fira de Seguretat i Emergències de la Comunitat Valenciana

27/02/2020
Gabinet de Comunicació
L'entorn del Forn Alt i la Nau de Tallers serà l'escenari d'esta jornada organitzada per la Generalitat Valenciana, l'Agència de Seguretat i Emergències, el 112 i l'Ajuntament de Sagunt
Natalia Antonino, regidora de Policia Local


L'entorn del Forn Alt i la Nau de Tallers del Port de Sagunt acolliran dissabte 29 de febrer, a partir de les 10 hores, la 19a Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública organitzada per la Generalitat Valenciana, l'Agència de Seguretat i Emergències, el 112 i l'Ajuntament de Sagunt.

La festa de les Emergències i la Seguretat ha triat enguany la ciutat de Sagunt, entre altres motius, per la capacitat del municipi per a organitzar esdeveniments de gran magnitud, la seua excel·lent ubicació, la qualitat dels servicis que presta a la ciutadania, així com per la labor de coordinació que dia a dia realitza la Policia Local del municipi amb el 112 de la Generalitat Valenciana.

D'altra banda destacar que precisament enguany el 112 complix el seu XX aniversari, per la qual cosa el nom del nostre municipi, Sagunt, se sumarà de manera expressa i ineludible al reconeixement que presta este servici, ja que des de la seua creació ha servit com a òrgan de coordinació entre els diferents mitjans que participen en qualsevol emergència, millorant entre altres aspectes els temps de reacció i resposta.

Al llarg de tot el matí se succeiran diverses exhibicions, tallers i activitats dirigides al públic infantil i familiar, en les quals més de tres-cents professionals demostraran el seu dia a dia en matèria de seguretat i emergències. S'exhibirà una àmplia exposició de mitjans: helicòpters, ambulàncies, camions de bombers, cotxes patrulla, motocicletes policials, quads i embarcació policial del servici de platges, unitats canines, drons d'emergències (rescat, cerca i policials), unitats de cavalleria i especialistes en terratrèmols o explosius dels cossos de seguretat de l'Estat seran, entre d’altres, els protagonistes del dia.

Com a amfitrió, l'Ajuntament de Sagunt a través de la seua Policia Local coordinarà el bon desenvolupament de la jornada amb la inestimable col·laboració de la resta d'efectius presents en l'esdeveniment, entre els quals es poden destacar: Policies Locals de municipis veïns, representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (Guàrdia Civil i Policia Nacional), l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Servicis Sanitaris, Bombers, la Unitat Militar d'Emergències, el Batalló d'Helicòpters d'Emergència, l'Agència Estatal de Meteorologia, voluntaris de Protecció Civil de diferents poblacions, Salvament Aquàtic, Creu Roja, GAD (Grup d'Atenció a Dones Maltractades, dependent de la Policia Local de Sagunt) o recursos d'atenció psicològica, entre d’altres.

Entre les activitats planificades per a la jornada destaquen diversos tallers i demostracions, que de manera ininterrompuda es realitzaran durant tot el matí. A més hi ha un ampli programa que inclou demostracions d'excarceració, primers auxilis, exercicis amb gossos ensinistrats: obediència, cerca de desapareguts, detecció de drogues i control de persones entre altres.

En el cas de la Policia Local de Sagunt (PLS) s'instal·laran uns estands amb exposició de motocicletes de la secció de trànsit, vehicles patrulla del servici de seguretat ciutadana, quads i embarcació de la secció de platges, grup d'atenció a les víctimes de violència de gènere (GAD), així com un estand en el qual els més menuts podran fotografiar-se en el photocall de la PLS i tindre el seu propi carnet de policia infantil. A més de la instal·lació d'un parc mòbil d'educació viària, un circuit d'habilitat amb bicicleta i com a novetat un simulador de bolcada en vehicle, que servirà perquè els més menuts comproven de primera mà la importància de portar ben posats els cinturons de seguretat o els sistemes de retenció infantil.

Entre les novetats d'enguany, es comptarà amb un jardí meteorològic, amb taller de simulació de predicció meteorològica i sondeig aerològic amb globus d'heli.

L'elecció de la ciutat de Sagunt com a escenari de la festa de les Emergències i la Seguretat és el resultat del compromís inequívoc del municipi amb la seguretat, així tal com expressa Natalia Antonino, regidora de Policia de Sagunt: «ens congratulem que la nostra ciutat haja sigut triada com a amfitriona per a dur a terme la XIX Jornada sobre Emergències i Seguretat a través de la seua Policia Local. Per a nosaltres és un repte, una il·lusió i sobretot una oportunitat de millora, amb la qual pretenem demostrar la nostra capacitat d'organització en l’àmbit  institucional, així com de resposta en l’àmbit policial en la coordinació amb la resta d'organismes que participen en una eventual emergència; tenim la capacitat, els mitjans i la predisposició de ser útils a una societat que ha d'entendre els servicis d'emergència com a part integrant d'esta. No vull deixar passar l'oportunitat de constatar el compromís inequívoc d'este Equip de Govern amb la seguretat, alhora que agraïsc la confiança depositada en nosaltres per part dels organismes organitzadors per a dur a terme este tipus d'iniciatives».