Navega cap amunt
Inicia

 El Casal Jove va acollir ahir la gala de lliurament de premis als guanyadors del Festival Internacional de Curtmetratges de cinema negre Novembre Negre 2020

30/11/2020
Gabinet de Comunicació
Durant la gala, a més, es van entregar els premis a les dos guanyadores del concurs de microrelats dels IES de Sagunt


El Casal Jove del Port de Sagunt va acollir ahir, diumenge 29 de novembre, la gala de lliurament dels premis als guanyadors de l'edició 2020 del Festival Internacional de Curtmetratges de cinema negre Novembre Negre, organitzat per la regidoria de Joventut i Infància, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, l'Associació Cultural Nautilus el Cinema Club Pezenelagua i l'Associació Cultural Phillip & Sam.

Quant als premiats del festival de curts, el guanyador del Premi del Jurat va ser per a Pau Bacardit pel curt guanyador “Bajo la Palmera”, així com per al jove cineasta local Miguel Puga i tot el seu equip, la majoria procedent dels cursos i tallers de l'Escola Jove de Cinema i l'escola de cinema de la regidoria de Joventut, pel seu treball “Verde Tierra” en la categoria de curtmetratge local. El Premi del Públic finalment va recaure en Néstor Ruiz per “One2One” que va ser el curt que més vots va rebre per part del públic d'entre els quatre que es van exhibir en la gala.

Cal recordar que en total s'han presentat 60 curts al concurs procedents de sis països diferents, entre els quals es troba Espanya, Regne Unit, França, Colòmbia, l'Argentina i Itàlia, encara que el 90% dels presentats són espanyols. A pesar que ha baixat la participació per les circumstàncies sanitàries d'esta edició, participació que rondava el centenar de treballs presentats en anteriors edicions, ha destacat el bon nivell de la gran majoria dels curts presentats enguany.
En la gala, a la qual van assistir aproximadament unes 40 persones, també es van entregar els premis a les guanyadores del concurs de microrelats dels IES de Sagunt, que van ser per a Natalia Sánchez i Laura Ruzafa, totes dos alumnes de l'IES María Moliner.​