Inicia

 Les obres del clos de les antigues oficines d'Alts Forns del Mediterrani estan en el seu tram final

18/07/2013
Gabinet de Comunicació
L'objectiu dels treballs és condicionar i retornar l'estructura al seu estat original
Les obres del clos de les antigues oficines d'Alts Forns del Mediterrani estan en el seu tram final, tal com han comprovat la delegada de Patrimoni, Laura Casans; l'edil d'Urbanisme, Sergio Muniesa; i el regidor de Disciplina Urbanística, Paco Villar en la visita que han realitzat aquest matí a l'obra. L'objectiu dels treballs és retornar la tanca al seu estat original, desmuntar la part superior que era de ferro i obra, així com condicionar-la i restituir-la a l'altura que tenia antigament.

La regidora de Patrimoni, Laura Casans, ha destacat que “amb aquestes actuacions s'estan finalitzant els treballs de rehabilitació de l'edifici i de la posada en valor d'aquesta zona de gran interès patrimonial. Estem molt orgullosos de poder fer aquest espai accessible al públic. Es tracta d'una obra de gran envergadura que suposa recuperar una part molt significativa de la història de la nostra ciutat”. 
 

Aquests treballs s'emmarquen dins les obres de rehabilitació total de les antigues oficines d'Alts Forns del Mediterrani, que consisteixen en la restauració de la part antiga, renovant la façana i la coberta, així com la substitució de la fusteria exterior per una nova fusteria amb disseny similar a l'original. També s'ha adaptat l'edifici a la normativa actual, s'ha derrocat part dels envàs interiors i acabats de falsos sostres i s'ha reposat el sòl amb un nou paviment de gres.
 
Una part molt important de l'actuació ha consistit a fer accessible l'edifici amb la construcció de dues rampes paral·leles a la façana principal, la instal·lació d'un ascensor i l'habilitació de condícies adaptades. A més s'ha preparat l'edifici per a albergar oficines de diversos serveis municipals. La tàpia de l'exterior s'ha deixat a mitja altura, tal com estava originalment, i la zona s'ha adequat per a convertir-se en enjardinada, amb un nou paviment més d'acord amb la nova estètica de l'edifici després de la rehabilitació. La biblioteca del segon pis s'ha mantingut i conserva gran quantitat de documentació i llibres.
 
El contracte per a la rehabilitació de l'edifici va ser adjudicat per l'Ajuntament de Sagunt a Construccions Els Cuquets S.L. per un import de 900.000 euros (IVA inclòs), procedent del Patrimoni Municipal del Sòl (PMS). Per la seua banda, l'empresa ha aportat una sèrie de millores addicionals en matèria d'il·luminació, jardineria, etc. valorades en més de 300.000 euros.
 
Amb aquesta obra es completarà la rehabilitació de l'edifici d'antigues oficines d'AHM, on ja s'han dut a terme altres dues actuacions independents però complementàries. D'una banda, l'empresa Quesada Jara ha adequat, per encàrrec de l'Ajuntament, part de l'immoble per a albergar l'Escola de Música de la Unión Musical Porteña a través d'una inversió de 59.000 euros, dels quals 45.000 van ser subvencionats per la Diputació de València i els 14.000 euros restants corresponen a aportació municipal. D'altra banda, l'empresa Els Cuquets ja va executar una intervenció per a la conservació de la part més antiga de l'edifici, que data de 1920, gràcies a una inversió de 30.000 euros procedents de la Diputació de València i que van ser destinats a la millora, eliminació d'humitats en l'estructura i en l'escala.