Navega cap amunt
Inicia

 La rehabilitació de l'edifici de l'antiga Gerència d'AHM finalitzarà aquest estiu

29/02/2012
Gabinet de Comunicació
L'alcalde de Sagunt i la delegada de Patrimoni s'han reunit amb l'empresa i els tècnics que executen les obres i han observat directament les actuacions que s'estan desenvolupant amb una inversió municipal de 900.000 euros
Alfredo Castelló y Laura Casans van recòrrer l'edifici.
Les obres de rehabilitació de l'antic edifici d'oficines d'Alts Forns del Mediterrani estaran finalitzades aquest estiu si tot continua segons el previst. L'alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, i la delegada de Patrimoni, Laura Casans, s'han reunit amb l'empresa i els tècnics que executen les obres i han observat directament les actuacions que s'estan desenvolupant amb una inversió municipal de 900.000 euros en aquest emblemàtic edifici de l'antiga gerència dels Alts Forns.
 

El contracte per a la rehabilitació de l'edifici va ser adjudicat per l'Ajuntament de Sagunt a Construccions Els Cuquets S.L., per un import de 900.000 euros (IVA inclòs) procedent del Patrimoni Municipal del Sòl (PMS). A més, l'empresa ha aportat una sèrie de millores addicionals en matèria d'il·luminació, jardineria, etc. valorades en més de 300.000 euros.
 
Les actuacions consisteixen en la rehabilitació de la part antiga de l'edifici, renovant la façana i la coberta, i substituint la fusteria exterior per una nova fusteria amb disseny similar a l'original. També s'està adaptant l'edifici a la normativa actual, s'està derrocant part de la tabiquería interior i acabats de falsos sostres, i s'està reposant el sòl amb un nou paviment de gres. Una part molt important de l'actuació consisteix a fer accessible l'edifici amb la construcció de dues rampes paral·leles a la façana principal, la instal·lació d'un ascensor, i l'habilitació de condícies adaptades. A més es va a preparar l'edifici per a albergar oficines de diversos serveis municipals.
 

Una vegada finalitzada la reunió i el recorregut per les tres plantes de l'edifici, Alfredo Castelló ha afirmat que “es tracta d'unes obres de molta envergadura a causa de l'estat de deterioració de les antigues oficines de la Gerència que han fet necessari que posem en marxa una rehabilitació integral que suposarà la recuperació definitiva de l'edifici i la seua utilització per part els serveis públics municipals i per tant també dels ciutadans. La rehabilitació té com a objectiu també recuperar una part de la nostra història industrial retornant la seua esplendor a l'antiga Gerència, però aquesta vegada fent-la accessible a tots els veïns, com una part important del nostre patrimoni i dedicada al servei públic”.

Amb aquesta obra es completarà la rehabilitació de l'edifici d'antigues oficines d'AHM, on ja s'han dut a terme altres dues actuacions independents però complementàries. D'una banda, l'empresa Quesada Jara ha adequat part de l'immoble per a albergar l'Escola de Música de la Unión Musical Porteña a través d'una inversió de 59.000 euros, dels quals 45.000 van ser subvencionats per la Diputació de València i els 14.000 euros restants corresponen a aportació municipal. D'altra banda, l'empresa Els Cuquets ha executat la intervenció per a la conservació de la part més antiga de l'edifici, que data de 1920, gràcies a una inversió de 30.000 euros procedents de la Diputació de València i que van ser destinats a la millora, eliminació d'humitats en l'estructura i en l'escala.