Navega cap amunt
Inicia

 L’Ajuntament de Sagunt rep 500.000 euros per al projecte de fons FEAG destinats principalment a extreballadors de BOSAL

25/10/2017
Gabinet de Comunicació
La concessió del projecte de Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG) va destinada al finançament de mesures actives per a millorar el mercat laboral 

 
L'Ajuntament de Sagunt ha rebut la confirmació pública de la concessió del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG) per dur a terme actuacions destinades a millorar el mercat laboral. El total d'esta subvenció és de 499.200 euros. El finançament, de la qual el 60% correspon a fons europeus, té relació directa amb els acomiadaments de personal produïts en el sector de la fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolques, els quals van afectar de ple en la localitat de Sagunt, ja que el 86% dels acomiadaments es van produir en l'empresa BOSAL, SAU.

Així ho han fet públic este matí l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, en una roda de premsa en la qual també han estat presents tècnics de l'àrea de Promoció Econòmica i la presidenta de’ASECAM, Cristina Plumed.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que la concessió d'esta ajuda és una bona notícia, ja que “és molt important per aquells col·lectius de nostra ciutat que han patit processos d'extinció de l'empresa, sobretot BOSAL. Sabem que, en els últims anys, nosaltres hem tingut dues experiències bastant doloroses i dramàtiques quant al tancament d'empreses, que no vol dir que siguen les úniques que han tingut problemes, però dos empreses que han tancat les seues portes i han deixat en el carrer a un col·lectiu importantíssim de treballadors; la primera va ser Galmed, de ThyssenKrupp, una experiència dolorosa en la qual tots ens unim per a dir ben alt que era un tancament injust i que, afortunadament, hem pogut veure com l'empresa ha tornat a obrir. L'altre gran tancament que vam conéixer fa uns anys va ser el de BOSAL, i des del primer moment nosaltres ens situem al seu costat per ajudar-los en tot el possible”.

A més, Fernández ha afegit que “estem en un període d'evolució positiva, hi ha hagut un augment significatiu de les afiliacions a la seguretat social en l'últim any, però també en l'últim mes, encara sent setembre que és un mes difícil en paràmetres d'ocupació. La línia per tant és positiva, a més tenim una demanda important d'empreses per situar-se en els nostres polígons industrials, malgrat tots els obstacles que moltes vegades s'han de superar. Nosaltres estem fent una política molt proactiva, per açò he de felicitar a tot l'Equip de Govern perquè l'evolució, en termes d'inversió, industrialització i ocupació, invertisca la tendència negativa dels últims anys”.

No deixem de recordar els deures que tenim pendents, com és el cas dels treballadors de BOSAL. Des del principi hem intentat que les ajudes es destinaren a treballadors de la nostra comarca que estan relacionats amb el sector de l'automòbil, i açò és el que finalment hem aconseguit. Per tant, jo crec que esta és una bona notícia, i vull felicitar especialment als treballadors que per fi tindran esta ajuda que, segur, és insuficient, però que seguirem treballant per solucionar els seus problemes”, ha conclòs l'alcalde.

D'altra banda, el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha agraït als sindicats Comissiones Obreres i UGT i a la patronal empresarial ASECAM la seua col·laboració en el projecte, i ha explicat que “part de l'ajuda que ens han concedit anirà destinada a extreballadors de BOSAL, i una altra part la gestiona directament el SERVEF, que també estem parlant d'entorn de 550.000 o 600.000 euros, que van a ser destinats a incentius a la contractació. Aqueixos incentius no solament són per a empreses que els contracten, que per descomptat, sinó també als que participen en totes les accions que anem a desenvolupar. També línies per aquells que decidisquen emprendre un negoci, fer-se emprenedors. En definitiva, és un conjunt d'ajudes que són de més d'un milió d'euros”.

Tal com ha explicat Chover, la funció de l'Ajuntament de Sagunt en este projecte serà la d'ajudar als treballadors a optar a un treball en les millors condicions. Per açò, l'ajuda anirà destinada a serveis personalitzats a través de sessions d'acolliment i informació, orientació, assessorament laboral i itinerari personalitzat d'inserció, col·locació laboral, formació i reciclatge i promoció de l’emprendedurisme. Segons s'estipula en la mateixa resolució de subvenció, el termini màxim per a donar inici a les accions serà fins al 16 de novembre.

L'objectiu d'este projecte és regular la concessió d'esta ajuda mitjançant la realització d'estos serveis personalitzats, amb la finalitat última de reinserir laboralment a este col·lectiu. “Pretenem establir mecanismes perquè ells, bé a través d'un fenomen de emprendedurismo, o a través de la recol·locació o col·locació en empreses, puguen tindre les millors opcions de poder començar a treballar. Nosaltres assumim est compromís i anem a tractar en orientació i formació a un volum de 150 persones i ens comprometem al fet que, almenys, el 30% de puguen trobar el seu lloc de treball. Crec que és un percentatge que sense ser desmesurat és bastant realista, ja que estem parlant de 45 persones, i a partir d'ací este és el nostre objectiu, que no és un màxim sinó un mínim”, ha destacat Chover.

Els participants en este projecte, afectats pels acomiadaments anteriorment nomenats, comptaran amb incentius derivats de la participació en el projecte, incentius per a nous emprenedors i també incentius a ocupadors per la contractació. Dins del programa d'actuacions s'han signat preacords de col·laboració amb entitats, entre les quals figuren Hierros de Levante, Remolques y Volquetes, Utisa Puerto, Yanfeng Spain Automotive Interiors System S.L., Thyssenkrupp Galmed, Lafarge cementos SAU i Koopera Mediterránea S.COOP perquè puguen conjuminar esforços i aconseguir la millor inserció sociolaboral dels participants d'este programa.