Navega cap amunt
Inicia

 L'Ajuntament de Sagunt i la FJFS participaran en la segona edició de la fira gastronòmica a Cecina

12/07/2018
Gabinet de Comunicació
Després de l'èxit de l'any passat una delegació saguntina acudirà de nou a la ciutat italiana agermanada, on es cuinaran paelles gegants per a afermar els llaços turístics

La regidora d'Agermanament, Natalia Antonino, junt a representants de FJFS en roda de premsa de 2017 amb motiu de la primera edició de la fira gastronòmica de Cecina

La regidora d'Agermanament i Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino, juntament amb la Federació de Junta Fallera de Sagunt, es desplaçarà de nou fins a la ciutat agermanada de Cecina per a participar en la segona fira gastronòmica que se celebrarà en la ciutat italiana la setmana vinent. Després de l'èxit que va tindre esta iniciativa pionera en l'anterior edició, enguany tant l'ajuntament de Cecina, l'associació de la Targa, la Federació Junta Fallera de Sagunt, i l'Ajuntament de Sagunt, han mantingut contactes per a repetir una segona edició i millorar si cap l'èxit de la primera. 

L'objectiu d'esta visita, que es realitzarà els dies 20, 21 de juliol coincidint amb l'elecció de la padrina i l'alfiere, representants de la Associazione Targa Cecina 2018, és afermar els llaços turístics i donar a conéixer la gastronomia típica valenciana i del municipi. Per açò, es cuinaran paelles gegants, així com l'organització de diferents activitats. A més, la delegació de Turisme muntarà un estand amb fullets i informació sobre Sagunt per a promocionar la ciutat i buscar, fomentar i desenvolupar relacions empresarials amb la localitat costanera italiana. Una de les novetats d'enguany és que es canviarà l'emplaçament de la fira, situant-se en la zona cèntrica de la ciutat per a tindre una major visibilitat.

La regidora d'Agermanament, Natalia Antonino, ha declarat que “d'esta manera continuem treballant per a enfortir, encara més si cap, l'agermanament amb la ciutat de Cecina, donant promoció a un dels nostres recursos turístics més coneguts, la gastronomia, i més concretament, la paella. Considere que esta iniciativa és una bona oportunitat per a estrényer llaços amb la ciutat italiana, així com per a promocionar el turisme i els productes turístics que oferix el nostre municipi. Des del departament de Turisme s'està treballant des de fa un temps , a més, a crear un paquet turístic que permeta l'intercanvi de gent de Cecina amb gent de Sagunt, de manera que es faça un pas més i este projecte tinga major impuls. Tenim una ciutat viva, amb un escenari incomparable, hospitalària, som una destinació consolidada que oferix productes turístics durant tot l'any  i la nostra intenció és promocionar la ciutat de Sagunt no solament a la ciutat de Cecina sinó a tota la província de Livorno”. La regidora, a més, ha reiterat el seu agraïment a la FJFS i a l'Ajuntament de Cecina per la seua implicació en el projecte.

Des de FJFS, el president Rafa Burgos i el delegat d'Agermanament Antonio Fresno han volgut agrair el grau de implicació de tots dos ajuntaments en este esdeveniment. “Este suport pensem que és a causa de l'aposta que realitzarem l'any passat i que va servir perquè el poble de Cecina ens coneguera una mica més. En esta ocasió, donat l'èxit obtingut en la passada edició s'ha decidit canviar tant la ubicació, ja que serà en el centre de Cecina i també l'horari, lloc en el que es cuinaran les paelles a la nit. Este esdeveniment servirà com a colofó de finalització de festa a la nit blanca i elecció de la Padrina i Alfiere 2018, que es duguera a terme la nit del divendres”, han declarat.