Navega cap amunt
Inicia

 L'alcalde de Sagunt exposa les potencialitats de la ciutat en la Cumbre Nacional de Ciutats Atractives per a la Inversió

21/01/2021
Gabinet de Comunicació
Hui ha tingut lloc en línia la cumbre d’Invest in Cities


Hui ha tingut lloc la tercera edició de la cumbre ‘Invest in Cities’, la major iniciativa d'atracció d'inversió a ciutats mitjanes espanyoles. Entre altres intervencions, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha pogut exposar les potencialitats de Sagunt i els beneficis que suposa invertir a la ciutat.

 

Precedit d'un vídeo de promoció de la ciutat, l'alcalde ha presentat Sagunt com una ciutat involucrada amb l'activitat empresarial i amb grans avantatges competitius, com les connexions ferroviàries, la xarxa de carreteres, el port marítim o la proximitat a l'aeroport, assegurant que Sagunt «compta amb una geolocalització estratègica, som un punt de connexió i un lloc privilegiat».

 

Moreno, qui ha agraït «una vegada més esta iniciativa», ha destacat les bonificacions fiscals a nous projectes que es vulguen establir a Sagunt, «per eixa faceta de creació d'ocupació i benefici per a la ciutat». El primer edil també ha assenyalat alguns aspectes diferenciadors com «tindre un clúster industrial molt assentat amb metal·lúrgia, siderúrgia i cada vegada més variat» afavorint així l'arribada d'altres empreses. Un altre aspecte diferenciador és l'enfocament de la formació, «des de l'Ajuntament oferim cursos gratuïts per a afavorir l'adaptabilitat a les empreses, així com la formació dual en instituts que beneficia a totes dos parts, a estudiants i a empreses».

 

L'alcalde ha afirmat que Sagunt «no és un projecte a futur, és ja una realitat, un cas d'èxit, i compta amb 2,5 milions de metres quadrats de sòl industrial disponibles. L'últim desenvolupament de polígon industrial va ser Parc Sagunt i va ser un absolut èxit, i ho va ser perquè és un projecte que té darrere a la Generalitat Valenciana i al govern central», a més Moreno ha assenyalat que Parc Sagunt I «ja té més del 90% del sòl venut en menys de 4 anys, un model d'èxit que garantix a futures empreses que s'instal·len a la ciutat. Venim amb els deures fets i estarem a l'altura de les circumstàncies».

 

Quant al suport de les administracions, l'alcalde ha destacat que «continuen apostant per la nostra ciutat», la Generalitat Valenciana amb més de 300 000 euros per a Parc Sagunt II i l'Estat amb més de 15 000 000 d’euros en inversions en ferrocarril, per a la connexió amb el port marítim.

 

‘Invest in Cities’ és una iniciativa de referència per a l'atracció de la inversió a les ciutats i als seus teixits empresarials amb l'objectiu de fomentar el seu desenvolupament econòmic, impulsar els seus plans estratègics i fomentar la creació d'ocupació en els diferents territoris. La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) i el grup empresarial PGS promouen esta trobada en el qual participen municipis de tota Espanya, entre els quals es troba Sagunt.

 

Quant al programa de la cumbre ‘Invest in Cities’, diversos alcaldes han tingut l'oportunitat de presentar l'atractiu de les seues ciutats en termes d'inversió, entre elles La Corunya, Madrid, Múrcia, Zamora, Màlaga, Granada, Ciudad Real, Toledo o Jaén, entre d’altres. El fòrum també ha acollit quatre taules redones sobre logística, sostenibilitat, finançament empresarial i col·laboració públic-privada per al desenvolupament econòmic. A més, també s'han organitzat dos ponències sobre innovació i les ciutats del futur després de la covid-19.

 

D'altra banda, el departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sagunt també participa en este fòrum amb un estand en línia que atendrà possibles inversors i estarà disponible durant els pròxims 15 dies.​