Navega cap amunt
Inicia

 La Policia Local presenta la nova unitat de Policia de Barris

09/02/2018
Gabinet de Comunicació
Un total de 8 agents i 1 oficial recorreran els carrers a peu per a potenciar la policia de proximitat, especialment als barris de Baladre, Baix Vies i Almardà
El Comisari principal cap, Rafael de Manuel, amb el regidor de Policia Local, Enric Ariño
L'inspector de Policia Local, Antonio Pacheco, amb el regidor de Policia Local, Enric Ariño
 
La Policia Local de Sagunt ha presentat este matí la nova unitat de Policia de Barris. El regidor de Policia Local, Enric Ariño, ha rebut els agents que formen part d'esta secció, el Comissari principal cap, Rafael de Manuel, i l'inspector, Antonio Pacheco.
 
La unitat de Policia de Barris és un nou model d'atenció amb el qual es pretén millorar la qualitat dels servicis, augmentar el grau de satisfacció del ciutadà i reduir la delinqüència i les infraccions. Amb esta unitat, estos agents faran una especial incidència en les ordenances municipals que més afecten la ciutadania, com per exemple els excrements dels animals, les ocupacions de via pública i tots aquells fets incívics que repercutixen negativament en la societat.
 


 
Un total de 8 agents i 1 oficial recorreran a peu, en torns de matí i vesprada, les diferents zones de Sagunt per a parlar amb els veïns i comerciants, participar de les seues inquietuds i abans que es produïsca algun fet indesitjat atallar-lo i que no s'arribe a produir. Estes accions es duran a terme preferentment als barris de Baladre, Racó de l'Horta (Baix Vies) i Almardà.
 
El regidor de Policia Local, Enric Ariño, assenyala que esta iniciativa és una altra de “les novetats que hem implantat en la Policia Local de Sagunt, sempre inspirats en la idea de donar el millor servei a la ciutadania, de proximitat, de confiança, de seguretat. Este grup de persones actuaran preferentment en els barris que al nostre entendre tenen un major grau de dificultat, però no significa que estiguen allí exclusivament, sinó que es compatibilitzarà amb altres serveis”. Ariño afig que la zona d’Almardà “també s'inclou en l'acció d’estos barris com a demanda ciutadana, ja que és un barri molt ampli i amb característiques de segona residència”.
 
El Comissari principal cap, Rafael de Manuel, ha agraït en primer lloc a l'alcalde i al regidor el seu suport cap al servici de Policia Local amb la implantació de nous servicis. De Manuel assegura que amb esta nova unitat “pretenem un canvi de filosofia, que s'atenguen els requeriments abans que es produïsquen les infraccions. Esta filosofia de la policia de barris ha d'impregnar tota la Policia Local, que al final siguen tots, fins als cotxes patrulla, que peguen una volta per la plaça, parlen amb el veí, etc.”.
 
Per la seua banda, l'inspector, Antonio Pacheco, destaca que esta unitat “naix de la necessitat d'una policia més pròxima, més propera, més moderna i, en definitiva, més integrada en la societat, que servisca d'interlocutora directa entre els veïns i l'administració. Tot açò amb la pretensió genèrica d'integrar-se en la vida social, donar seguretat a les zones escolars controlant l'absentisme escolar, la gestió directa de les demandes ciutadanes, donar seguretat en llocs de pública concurrència, la comunicació de les deficiències que s'observen com per exemple senyalització, enllumenat, asfaltat, així com funcions de policia administrativa”.