Navega cap amunt
Inicia

 L'Ajuntament de Sagunt presenta el nou contracte contra plagues amb 150 000 euros de pressupost

24/09/2020
Gabinet de Comunicaci
El nou contracte s'ha adjudicat a l’empresa Lokímica per a tasques de desinfecció, desinsectació, desratització, prevenció i control d'altres plagues i prevenció de legionel·losi
Este matí durant la roda de premsa en el Saló de Plens de l'Ajuntament de SaguntEl dispositiu de l'empresa Lokímica en la plaça Cronista Chabret
El Departament de Sanitat, Consum i Benestar Animal de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat el nou contracte de desinfecció, desinsectació, desratització, prevenció i control d'altres plagues i prevenció de legionel·losi adjudicat a l'empresa Laboratorios Lokímica S.A. Este matí en roda de premsa s'ha informat dels treballs que duran a terme i en finalitzar s'ha presentat el dispositiu de l'empresa en la plaça Cronista Chabret.

El contracte de servicis va entrar en vigor el passat 1 d'agost i sorgix com «una aposta ferma d'aquest Ajuntament i del seu Departament de Sanitat per les millores tecnològiques i els equips especialitzats», ha assegurat el regidor de Sanitat, Javier Timón, qui ha destacat l'esforç econòmic i l'aposta per la innovació, ja que «este nou contracte compta amb un augment de 60 000 euros que ens ha permés accedir a una empresa com Lokímica implantada en tot el territori nacional», donant com a resultat un total de 150 000 euros destinats a esta partida.

 

Quant a les novetats que inclou este contracte, Timón ha destacat el control poblacional i sanitari dels coloms amb la instal·lació de colomars amb pinsos esterilitzants en diversos punts de la ciutat, l'ús de la nova pintura insecticida contra panderoles i una plataforma informàtica intel·ligent per a la gestió de les alertes per part del Departament de Sanitat, permetent així un control adequat dels recursos.


El director tècnic de Laboratorios Lokímica, Rubén Bueno, ha assistit a la roda de premsa i ha assegurat ser «un orgull exercir la nostra acció a Sagunt fent una aposta clara per la salut pública dels ciutadans i per la necessitat de disposar de mitjans concordes a la problemàtica de salut pública a la qual ens enfrontem». Bueno ha destacat la importància del concepte de ciutats saludables perquè, des del punt de vista del control de plagues, «es fomente i a poc a poc s'invertisca en això».

 

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en la seua intervenció en la roda de premsa ha posat en relleu «el treball que fa el Departament de Sanitat per a tindre este tema controlat, ja que té una elevada càrrega de treball per les gestions administratives i per tindre informada a la ciutadania». Moreno ha destacat les millores tecnològiques i innovadores d’este contracte, com el producte contra les panderoles de la doctora en Química, Pilar Mateo, i la proactivitat «a l'hora de detectar punts calents o construir una estratègia a llarg termini gràcies a la plataforma».


Bueno ha remarcat que els productes que utilitzen són «biològics, no afecten la resta de flora i fauna. Són d'origen bacterià i ens permeten prioritzar un control d'insectes que són nocius per a la salut pública, però també un respecte mediambiental per a no generar desequilibris i altres problemes col·laterals». A més, ha incidit en la importància de la participació ciutadana per a la prevenció de plagues amb xarrades de conscienciació sobre mosquit tigre o el treball coordinat per al tema de rosegadors, així com l'atenció d'avisos i el contacte directe «per a poder arribar a l'origen del problema».

 

Segons el primer edil, «les ciutats són organismes vius i d'alguna forma també evolucionen, canvien, urbanitzem noves zones i altres zones queden més oblidades, per este motiu hem de tindre una administració que sàpia donar resposta a totes eixes evolucions, a tots eixos canvis i comptar amb una empresa com Lokímica que ens permetrà poder incrementar eixa resposta i donar una satisfacció a les diferents queixes que es produïsquen per part de la ciutadania».


Laboratorios Lokímica S.A. compta amb més de 40 anys d'experiència en servicis de control de plagues per a les administracions públiques, mixtes i grans empreses privades de tota Espanya, aplicant els procediments establits en el seu Sistema Integrat de Qualitat, Medi Ambient, Seguretat i Higiene en el Treball i Sistemes de Gestió de la Informació, certificat per AENOR.