Navega cap amunt
Inicia

 El Consell d'Infància de Sagunt ja té nous consellers i conselleres

08/02/2018
Gabinet de Comunicació
Després de les últimes eleccions celebrades divendres passat 2 de febrer, els centres escolars públics i concertats disposen de nous membres de representació
Cartell realitzat pels alumnes de 4t de Primària durant la campanya
Eleccions en el CEIP Mediterráneo
 
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, a través del Consell d'Infància Municipal, ha dut a terme noves eleccions per a designar els nous consellers i conselleres. Estes persones seran els representants del seu centre educatiu per a portar la veu de tota la infància a les decisions municipals, a més dels 3 representants dels AMPAS de Sagunt, així com un membre de cada partit polític amb representació municipal.

Després de l'èxit de participació i acolliment de l'anterior convocatòria, divendres passat 2 de febrer, es van convocar eleccions per a triar els nous membres de representació de cada centre escolar, tant públic com concertat. En este procés electoral van poder participar tots els alumnes escolaritzats en els cursos de 4t, 5é i 6é de Primària, així com els de 1er i 2on d'ESO. Les dades de participació en la campanya informativa són de 1.687 alumnes, 965 de Primària i 722 de Secundària. Respecte a les eleccions i el nombre de vots, es van comptabilitzar en 1.051 vots, 980 de Primària i 71 de Secundària. 
 

Eleccions en l'IES Clot del Moro
 
El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, destaca la intenció amb la qual es convoquen estes eleccions, ja que “el que volem és tractar els més jóvens com a ciutadans i ciutadanes de ple dret perquè, encara que són xiquets i xiquetes tenen coses importants adir i hem d'escoltar-los i arreplegar les seues demandes. El Consell de la Infància els permetrà que decidisquen sobre allò que és necessari per a ells i elles, ja que qui millor coneix la situació de la infància i les seues mancances és el propi alumnat. Per este motiu és molt important comptar amb ells, amb la seua participació i amb la seua capacitat d'influir i opinar”. 

Els centres educatius en els quals s'han fet eleccions són el CEIP Nostra Senyora de Begonya, CEIP Vilamar, CEIP María Yocasta Ruiz Aguilera, CEIP Mediterráneo, CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo, CEIP Pinaeta, CEIP José Romeu, Col·legi María Inmaculada FEC per a la comissió de Primària i l'IES Clot del Moro. D'altra banda, en els centres en els quals només va haver-hi un candidat i no va fer falta eleccions van ser el CEIP Cervantes, CEIP Tierno Galván, CEIP Maestro Tarrazona, CEIP Ausiàs March, CEIP Cronista Chabret, Col·legi San Pedro Apostol per a la comissió de Primària i de Secundària, IES María Moliner, IES Camp de Morvedre, IES Jorge Juan, IES Eduardo Merello i el Col·legi Adventista de Sagunt per a la comissió de Secundària. Els centres en els quals no s'ha presentat cap alumne o alumna com a candidat i per tant ni s'han fet eleccions ni tindran representació en el Consell són l'IES Jaume I, Col·legi Villar Palasí i el Col·legi María Inmaculada FEC per a Secundària. I, finalment, els centres que no han participat en les eleccions són el CEIP Baladre, Col·legi Sant Vicent Ferrer-FESD i Adventista de Primària.

Prèviament a les eleccions, es va acudir a quasi tots els centres i instituts del municipi per a informar sobre què és el Consell d'Infància, el procés electoral i els grups motors Dinakids i Hrjove de la regidoria de Joventut.

Estes eleccions s'emmarquen en l'adhesió del municipi al projecte Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF. Es tracta d'un programa que té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l'àmbit dels governs locals, i incentiva la creació de plans locals d'infància i adolescència, promou la participació ciutadana dels xiquets i xiquetes en la vida municipal, impulsa tot tipus de polítiques tendents a afavorir el desenvolupament dels drets de la infància i l'adolescència i dinamitza la col·laboració ciutadana, així com la coordinació institucional.