Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt rep al voltant de 200 tauletes digitals perquè l'alumnat més necessitat de la ciutat puga seguir les classes a distància

09/04/2020
Gabinet de Comunicació
Estos recursos, que formen part del pla MULAN de la Generalitat, aniran destinats a l'alumnat de Primària, ESO, Cicles Formatius, FP Bàsica i Batxillerat de famílies amb menys recursos per a millorar la seua formació durant el confinament
Pla MULAN de la Generalitat Valenciana
José Manuel Tarazona, regidor d'Educació
Des de dilluns passat, 6 d'abril, al voltant de 200 tauletes digitals s'estan repartint entre els instituts i col·legis de primària de Sagunt per a l'alumnat que estiga tenint dificultats per a seguir l'educació a distància per no disposar de dispositius electrònics. 

Esta mesura forma part del pla MULAN (Model Unificat Lectiu d'Activitats no Presencials) de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports per a millorar la formació a distància durant el confinament per l'alarma sanitària per coronavirus per a l'alumnat de les famílies amb menys recursos. A Sagunt, concretament, està rebent estos dispositius en el seu domicili l'alumnat de Primària, ESO, Cicles Formatius, FP Bàsica i Batxillerat.

Tots els dispositius tenen les mateixes característiques. Són tauletes tàctils d'Huawei amb internet integrada de Telefónica que porten incorporades les corresponents targetes SIM de línia de dades d'alta capacitat. A més, els equips directius dels centres educatius de la ciutat també rebran un ordinador portàtil.

En declaracions del regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, «des del primer dia de la suspensió de classes, l'Equip de Govern va detectar aquesta necessitat perquè tot l'alumnat tinga les mateixes oportunitats educatives que la resta. Per això, ens vam posar en contacte amb altes instàncies de diferents conselleries, personalment ho vaig fer amb la d'Educació perquè posaren mitjans i recursos per a trencar la bretxa digital en els processos d'aprenentatge. Hem d'agrair les mesures adoptades positivament cap a la nostra localitat, per a reduir eixa bretxa digital de l'alumnat. En tot moment, des de l'Ajuntament, ens hem oferit als centres que ens l'han demanat per a ajudar-los en aquest programa de distribució de tauletes, si fóra necessari, com ja ho hem fet en ajudar per a fer efectiu els vals de 60 euros de les beques de menjador».

Esta mesura, duta a terme amb la Conselleria d'Hisenda i model Econòmic, destinarà un total de 14 000 tauletes digitals amb connexió a internet perquè l'alumnat d'instituts i col·legis puguen treballar en igualtat d'oportunitats i reduir les diferències d'accés als mitjans i recursos digitals en l'ensenyament. Estos dispositius seran propietat de cada centre i una vegada es torne a les classes presencials, les famílies hauran de retornar-los perquè formen part del material informàtic del centre.

Esta mesura se suma a la posada en marxa del projecte pilot per a reduir la bretxa digital que pateixen les famílies residents al parc públic d'habitatge de la Generalitat. En el cas de Sagunt, s'ha triat el barri de Racó de l'Horta, conegut com Baix Vies, on s'instal·laran 700 encaminadors a famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar que no disposen de connexió a internet per a facilitar la seua activitat educativa mentre es mantinga esta situació excepcional, així com per a tasques de teletreball. A més, també permetrà que persones vulnerables puguen accedir a l'administració electrònica en un context d'Estat d'Alarma i confinament. Tal com va anunciar l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en roda de premsa dimarts passat, l'Ajuntament de Sagunt proposarà que esta mesura s'estenga a altres zones de la ciutat amb les mateixes necessitats.

D'altra banda, altres mesures aplicades per la incorporació de les TIC en l'educació que afecta a Sagunt és la implantació per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport del pla Al teu costat d'assistència digital al professorat durant abril, maig i juny, tant al CEFIRE de Sagunt com a la resta de la xarxa de CEFIRE, que oferix ajuda en línia als equips directius i docents dels centres sostinguts amb fons públics dels diferents nivells educatius per a organitzar l'atenció educativa a distància a l'alumnat. Esta mesura reforça l'acompanyament dels equips docents en la formació a distància de l'alumnat mitjançant el pla MULAN.