Navega cap amunt
Inicia

 El Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre s’ha reunit per a crear la Taula Sectorial de Turisme

04/04/2019
Gabinet de Comunicació
Al finalitzar l’acte es va presentar l’espot promocional 'En primera fila'


El Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp del Morvedre ha iniciat el procés per a la Creació de la Mesa Sectorial de Turisme de la comarca del Camp de Morvedre, un òrgan fonamental per al desenvolupament del turisme en l'àmbit comarcal.

La Mesa Sectorial té com a objectius fonamentals assessorar i proposar criteris d'actuació, proposar solucions per als problemes del sector turístic comarcal, presentar iniciatives i col·laborar amb estudis i projectes, així com servir de plataforma per al debat ciutadà, així com potenciar i coordinar l'activitat entre institucions.

En la reunió celebrada el 3 d'abril en el Forn Alt núm.2, s'han donat a conéixer els passos a seguir per a aconseguir conjugar interessos públics i privats. A més, es van proposar solucions per als diferents problemes del sector turístic i es van fomentar propostes que afavorixen la política turística en l'àmbit comarcal. En finalitzar l'acte, es va presentar el vídeo promocional “En primera fila​”, base per a la promoció turística de la comarca del Camp de Morvedre.

En l'acte es reuniren més de 30 agents socials de les poblacions de la comarca i intervingueren el president de la Mancomunitat de la Baronia, Juan Emilio Lostada; el president de la Mancomunitat de Les Valls, Antonio San Francisco i la regidora de Turisme de Sagunt, Natalia Antonino. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va ser l'encarregat de tancar la taula.

Esta ha sigut una legislatura en la qual el Govern del Botànic ha apostat de manera molt decidida per desenvolupar el sector del turisme com un dels eixos de dinamització i potenciació de la nostra economia”, ha declarat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, qui afirma que el turisme suposa pràcticament el 14% del Producte Interior Brut de la comarca: “en tots els nostres pobles i ciutats és un sector econòmic de primera magnitud i, per tant, hem d'aprofitar el que tenim per a posar-lo en el mercat i que genere una economia que redunde directament en el benestar de la ciutadania”.

La regidora de Turisme de Sagunt, Natalia Antonino, ha destacat la importància de la implicació dels diferents agents socials, tant de l'administració com del sector empresarial i associatiu, per al bon desenvolupament turístic de la comarca. “És un moment important perquè tots caminem cap al mateix lloc; arranquem amb força per a dir al món sencer i, en general, a totes aquelles persones que vulguen visitar esta comarca, que esta té un potencial important amb molts productes turístics diferents i que val la pena visitar-la”, ha manifestat Antonino.

Fernández ha manifestat que esta és una oportunitat de col·laborar i cooperar amb la resta de pobles i ciutats tant dins de la comunitat com de la comarca, i poder situar-se d'una manera molt clara en l'àmbit del turisme internacional: “som una comarca històrica, xicoteta però molt diversa, en la qual cada poble aporta la seua singularitat i, entre totes i tots, som capaces de tindre un producte que és del Camp de Morvedre”.

El Pla de Dinamització i Governança Turística està finançat per la Generalitat Valenciana mitjançant Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València i l'Ajuntament de Sagunt.

Una vegada creada la mesa sectorial, comptarem amb l'òrgan fonamental per a desenvolupar el teixit turístic comarcal i per a comunicar la importància que Sagunt té dins de la comarca”, ha declarat la regidora, qui afirma s'ha d'apostar per una branca com és la del turisme dins del sector comarcal.

El procediment que seguirà la Mesa és continuar amb reunions grupals dels diferents agents i realitzar els tràmits administratius necessaris perquè la mateixa adquirisca caràcter legal. Eixe caràcter administratiu permetrà dotar financera i funcionalment dita entitat.